Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μικρά σπορ Hyundai θα επιστρέψουν!

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μικρά σπορ Hyundai θα επιστρέψουν!

ΝΕΑ

Τα μικρά σπορ Hyundai θα επιστρέψουν!

ΝΕΑ

Η κατάργηση των i20 N και i30 N προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους φίλους των προσιτών σπορ μοντέλων. Όμως η εταιρία υπόσχεται δυναμικό comeback.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai N, έχοντας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάνει αισθητή την παρουσία της στις σπορ εκδόσεις επιχειρεί τώρα να εισέλθει στη σφαίρα των σπορ ηλεκτρικών οχημάτων με το ντεμπούτο του Ioniq 5 N.

Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος της μάρκας παραμένει η παρουσίαση ενός προσιτού EV επιδόσεων στο εγγύς μέλλον. Κάτι που γίνεται επιτακτικότερο ύστερα από την ανακοίνωση της κατάργησης των i20N και i30Ν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Ioniq 5 N στην Αυστραλία, ο εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος της Hyundai N, Albert Biermann, εξέφρασε το ενδιαφέρον της μάρκας για την ανάπτυξη ενός πιο προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, υπογράμμισε την πρόκληση του να βασίζεται κανείς σε υπάρχουσες πλατφόρμες, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων μοντέλων με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ο Biermann υπογράμμισε τη σημασία της εισαγωγής ενός μικρότερου, πιο προσιτού EV εντός της γκάμας της N. Δήλωσε ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά του η σύλληψη ενός οχήματος που θα προσφέρει τον οδηγικό ενθουσιασμό που είναι συνώνυμο των αυτοκινήτων N, ενώ παράλληλα θα είναι πιο προσιτό σε μια ευρύτερη αγορά.

Επί του παρόντος, οχήματα όπως το Ioniq 5 N χρησιμοποιούν την πλατφόρμα E-GMP, με κινητήρες που μοιράζονται σημαντικές ομοιότητες με άλλα ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου Hyundai.

Advertisement

Ωστόσο, η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai θα χρησιμοποιεί την Integrated Modular Architecture (IMA), προσφέροντας αυξημένη ευελιξία και εξελίξεις στην τεχνολογία μπαταριών.

Παρά την επιθυμία για τη δημιουργία ενός διασκεδαστικού και προσιτού EV, η Hyundai N αναγνωρίζει τις προκλήσεις και δεν έχει ακόμη ορίσει ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία ενός τέτοιου μοντέλου.

Advertisement