Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μεγάλα όπλα της νέας Porsche 911 GT3 (video)

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μεγάλα όπλα της νέας Porsche 911 GT3 (video)

ΝΕΑ

Τα μεγάλα όπλα της νέας Porsche 911 GT3 (video)

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσίασε την ολοκαίνουρια Porsche 911 GT3, δίνοντας έμφαση στην αναλογία κιλών ανά ίππο, την αεροδυναμική, το βάρος και το… πάτημα στην άσφαλτο.

Advertisement
Advertisement

Στην αποκάλυψη της ολοκαίνουριας 911 GT3 προχώρησε η Porsche, καθιστώντας το μοντέλο πιο ικανό από ποτέ.

Βάρος

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην δημιουργία ενός αυτοκινήτου με ελαφριά δομή, κάτι που επιτεύχθηκε από την εκτενή χρήση ανθρακονήματος (π.χ. καπό), τις λεπτότερες γυάλινες επιφάνειες, τις βελτιστοποιημένες δισκόπλακες και τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Ακόμη, 10 κιλά εξοικονομούνται από την εξάτμιση και άλλα τόσα από τη νέα μπαταρία λιθίου–φωσφορικού σιδήρου (LiFePO4).  Χάρη στα ανωτέρω το βάρος διατηρείται στα 1.418 kg για τη χειροκίνητη έκδοση και στα 1.435 για την PDK, με την αναλογία βάρους/ισχύος να αποτυπώνεται στα 2.8 kg/PS.

Advertisement
Advertisement

Αεροδυναμική

Η αγωνιστική πίσω αεροτομή με βάσεις σε σχήμα λαιμού κύκνου επιφέρει αύξηση στην παραγωγή αρνητικής άντωσης κατά 50% συγκριτικά με το προγενέστερο μοντέλο χωρίς να επηρεάζει την οπισθέλκουσα. Παράλληλα, εφόσον επιλεχθεί το προφίλ οδήγησης “Performance”, η αύξηση της αρνητικής άντωσης φτάνει έως και το 150% στα 200 km/h.

Advertisement

Δυναμική παρουσία

Advertisement

Το μοντέλο έχει σταθερό πάτημα στο δρόμο χάρη στην εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια της γωνίας κάμπερ και μετριάζοντας  τη μεταφορά εγκάρσιων δυνάμεων στα αμορτισέρ. Στο πίσω μέρος συναντάται ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με ενεργό σύστημα διεύθυνσης. Τα ενεργά αμορτισέρ είναι ταχύτερα σε αντίδραση, αλλά και πιο ελαφριά από ποτέ.

Ταχύτητα

Η νέα 911 GT3 τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο boxer κινητήρα των 4.000 κ.εκ.  με εξαπετάλουδη εισαγωγή, νέα χαρτογράφηση και απόδοση ισχύος 510 PS και 470 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ,./ώρα «έρχεται» σε 3,4 sec, ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα δεν απαιτούνται περισσότερα από 10,8 sec.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Porsche Panamera E-Hybrid με επιδόσεις ενός supercar
Διέλυσε τζαμαρία με Porsche Taycan για να πάρει… views! (video)
Έτσι έσπασε η Porsche Taycan το ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο (video)