Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα μεγάλα μυστικά του φορτηγού της Tesla

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα μεγάλα μυστικά του φορτηγού της Tesla

ΝΕΑ

Tα μεγάλα μυστικά του φορτηγού της Tesla

ΝΕΑ

Μέχρι τώρα το Semi truck είχε καλά κρυμμένα τα μυστικά που κρύβονται κάτω από το εντυπωσιακό σχέδιο. Κάποιες διαρροές όμως μας δίνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla έχει επενδύσει πολύ κόπο και χρόνο για την εξέλιξη και τελικά την παραγωγή του δικού της φορτηγού. Και όπως φαίνεται ήδη από την ζήτηση που υπάρχει έχει και πάλι πετύχει τον στόχο της, όπως και στα επιβατικά της.

Τα πρώτα φορτηγά δόθηκαν ήδη στην PepsiCo η οποία τα χρησιμοποιεί κανονικά. Όμως το κοινό δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το τι είχε στο μυαλό του Elon Musk όταν αποφάσιζε να μπει στην συγκεκριμένη εξαιρετικά δύσκολη αγορά και τις μεταφορές.

Μία διαρροή πάντως στο διαδίκτυο, μας δίνει μερικές πρώτες εικόνες από το τι επικρατεί κάτω από το εντυπωσιακό και καινοτόμο σε σχεδίαση “αμάξωμα” του τράκτορα της Tesla. Και φέρνει στο φως λεπτομέρειες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, με κάποιους κακόπιστους να υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται γιατί οι προδιαγραφές του δεν είναι τέτοιες που θα φέρουν αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Ο χρήστης Green του Instagram δίνει στην δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα που μας φανερώνουν την διάταξη των ηλεκτρικών μερών του αυτοκινήτου, καθώς και την θέση του οδηγού μαζί με όλα όσα βρίσκονται μέσα στην καμπίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαχέονται, υπάρχουν εννέα modules για να επιτευχθεί η αυτονομία των 805 χιλιομέτρων. Μάλιστα είναι κατασκευασμένα ανεξάρτητα έτσι ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή.

Advertisement

Το σκίτσο δείχνει ότι πρόκειται για μπαταρίες αποκλειστικά σχεδιασμένες για το Semi και δεν προέρχονται από άλλα αυτοκίνητα της Tesla. Οι μπαταρίες παρέχουν ενέργεια σε δύο σετ κινητήρων, ένα με δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες στον μεσαίο άξονα για καλύτερη απόδοση και τράβηγμα στις χαμηλές στροφές.

Ο τρίτος άξονας μπορεί να απεμπλακεί από την κίνηση του οχήματος για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

Advertisement

Και οι δύο κινητήρες χρησιμοποιούν ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης. Το φορτηγό έχει δυνατότητα φόρτισης έως 1 MW και εφοδιάζεται με ειδική θύρα φόρτισης με δικό της σύστημα ψύξης, με χρήση υγρού σε όλο το κύκλωμα.

Από τα σκίτσα προκύπτει ότι δεν υπάρχει σύστημα διεύθυνσης και φρένων by-wire όπως ήταν οι φήμες. Αλλά κλασικά υδραυλικά συστήματα, με φυσική σύνδεση μεταξύ των χειριστηρίων. Πάντως είναι προφανές ότι το Semi είναι εφοδιασμένο με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο κυκλοφορεί σε συστήματα υποβοήθησης και “αυτόνομης” οδήγησης.

Το φλέγον θέμα του βάρους του τράκτορα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αν και είναι προφανές ότι λόγω των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων θα είναι αρκετά βαρύτερο από έναν με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το μέγεθος αυτό είναι κρίσιμο καθώς από αυτό εξαρτάται και το μικτό βάρος του φορτηγού, δηλαδή το φορτίο το οποίο είναι σε θέση να μεταφέρει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα μάθαμε για το Tesla Semi
Η καυστική (και έξυπνη) διαφήμιση της Renault με αφορμή το Tesla Semi
Το Tesla Semi Truck μπαίνει(;) σε διαδικασία παραγωγής