Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά των Κινέζων θα άφηναν τους Ιρλανδούς στο σκοτάδι!

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά των Κινέζων θα άφηναν τους Ιρλανδούς στο σκοτάδι!

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά των Κινέζων θα άφηναν τους Ιρλανδούς στο σκοτάδι!

ΝΕΑ

Στην Κίνα κατασκευάζονται ετησίως εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πωλούνται με φρενήρη ρυθμό.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό πως οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές και το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι στην Κίνα. Δεν προβληματιστήκαμε ποτέ όμως για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας.

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Κινέζων κατανάλωσαν όλο το 2023 την ίδια ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσε ολόκληρη η… Ιρλανδία!

Η σχετική έρευνα που έγινε αφορούσε την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε από τους δημόσιους ταχυφορτιστές της Κίνας. Για την ακρίβεια η συνελική ενέργεια που χρειάστηκε για τη φόρτιση ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων έφτασε τις 35 TWh.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η τιμή αυτή αναμένεται να φτάσει γέτος τις 52 TWh, νούμερο που είναι μεγαλύτερο από τις ετήσιες ανάγκες της Ελλάδας σε ηλεκτρική ενέργεια.  

Όπως προαναφέραμε η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ ήδη 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην ασιατική χώρα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά!

Επίσης στη μεγάλη ασιατική χώρα με πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων έχουν ήδη τοποθετηθεί 890.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης -τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα του Bloomberg NEF- και φυσικά θα συνεχίζουν να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και για τα BEV και συνολικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα
Οι Κινέζοι «άλωσαν» το Euro 2024!
BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη