Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά Acura θα πωλούνται μόνο διαδικτυακά

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά Acura θα πωλούνται μόνο διαδικτυακά

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά Acura θα πωλούνται μόνο διαδικτυακά

ΝΕΑ

Η Honda έχει βάλει στόχο τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας πολυτελείας της Acura να πωλούνται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Advertisement
Advertisement

Όλο και περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτου αρχίζουν και στρέφουν την προσοχή τους στις διαδικτυακές πωλήσεις. Η αρχή έγινε με την Tesla και ακολούθησαν από κοντά οι Rivian και Lucid, οι οποίες έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες αποκλειστικής πώλησης των μοντέλων του μέσω διαδικτύου, ενώ και η Volvo δουλεύει πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία. Η συγκεκριμένη στρατηγική στην περίπτωση της Tesla δείχνει να έχει πετύχει καθώς οι πελάτες της έχουν εκπαιδευτεί να αγοράζουν διαδικτυακά το όχημά τους, αποφεύγοντας τους ενδιάμεσους και τις αντιπροσωπείες.

Η Honda φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη στρατηγική, ιδιαίτερα στη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της Acura. Η premium μάρκα έχει ήδη προετοιμάσει τους πελάτες της πως θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης στο άμεσο μέλλον, ξεκινώντας από το Acura ZDX του 2024. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω μιας καινούριας διαδικτυακής πλατφόρμας και οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2023.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι πελάτες της Acura θα έχουν πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες για τα νέα μοντέλα, ωστόσο σίγουρα όλες οι παροχές θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργήσει η Honda.

Στην περίπτωση της Honda θα ακολουθηθεί διαφορετικό μονοπάτι όσον αφορά τις πωλήσεις καθώς θα συνεχίσει η εταιρεία να συνεργάζεται με το δίκτυο αντιπροσώπων της, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Στόχος για το 2023 είναι η Honda να ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια σε πωλήσεις, ενώ η Acura από τη μεριά της έχει βάλει στόχο τα 160.000 οχήματα. Όσο για το μέλλον, η Honda έχει ξεκαθαρίσει ότι κινείται προς την ηλεκτροκίνηση με στόχο το 2040 να έχει πετύχει το μηδενισμό ρύπων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το στρατηγικό σχέδιο εξηλεκτρισμού της Honda
Δείτε το 125άρι Honda που κοστίζει κάτω από 3.000 ευρώ
Η Honda δεν δέχεται άλλες παραγγελίες για το Civic Type R

Advertisement