Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το top-10 του «Θεού»

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το top-10 του «Θεού»

MIRROR

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το top-10 του «Θεού»

MIRROR

Λέξεις που βγήκαν από το στόμα του και έγραψαν ιστορία εκτός γηπέδων από τον «αλήτη» της φτωχογειτονιάς Βίλα Φιορίτα που δεν μάσαγε τα λόγια του

Advertisement
Advertisement

Λίγα-για την ακρίβεια μάλλον κανένα-ποδοσφαιρικά είδωλα θα τολμούσαν να βγουν απο την πεπατημένη και να πουν ή να κάνουν τα μισά από όσα έκανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτός ο «αλήτης» της στρογγυλής θεάς δεν είχε τον Θεό του, πιθανότατα επειδή ήταν ο ίδιος ένας πολύ διαφορετικός Θεός, που μπορεί να έβγαλε εκατομμύρια, αλλά πάντα ταυτιζόταν με τους αδύναμους. Ίσως γι΄αυτό ότραν άνοιγε το στόμα του δεν υπολογιζε τίποτε μπροστά στο δίκαιο κάνοντας πολλούς να τον μισήσουν και εκατομμύρια να τον λατρέψουν. Απολαύστε τον σε δέκα ατάκες που είναι ίδιον του χαρακτήρα ενός οργισμένου με την αδικία και όχι μόνο ειδώλου, που δεν ξέχασε ποτέ να είναι άνθρωπος έστω και αν ήταν Θεός.

Διαβάστε επίσης: Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας

Advertisement
Advertisement

Για το παιχνίδι στο γήπεδο-λασποχώραφο της Αρέτσα προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για ένα άρρωστο παιδάκι: «Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας της ζωής μου». Για τον Πελέ και το ποιος ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών: «Ο Πελέ λέει ότι όταν έπαιζε μπάλα ήταν απεσταλμένος του Θεού, αλλά δεν θυμάμαι να έστειλα κανέναν». Για τον Λιονέλ Μέσι: «Τον έχω σαν παιδί μου και βλέποντας αυτά που κάνει θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν».

Για το «χέρι του Θεού» το 1986: «Πώς μπήκε το γκολ; Λίγο με το κεφάλι μου και λίγο με το χέρι του Θεού».

Προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έκαναν σκληρή κριτική, μετά την πρόκριση της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2010: «Προς όλους αυτούς που δεν είχαν πίστη: Τώρα ρουφήξτε μου την π… -συγγνώμη από τις κυρίες για τα λόγια μου- και μη σταματάτε αν δεν σας πω εγώ. Είμαι άσπρο ή μαύρο, ποτέ δε θα είμαι γκρι στη ζωή μου. Μου φερθήκατε όπως μου φερθήκατε, οπότε τώρα αρχίστε να ρουφάτε. Είμαι ευγνώμων στους παίκτες μου και στον λαό της Αργεντινής. Σε κανέναν άλλο. Και εσείς οι δημοσιογράφοι συνεχίστε να ρουφάτε…».

Advertisement

Για την απαγόρευση εισόδου στην Ιαπωνία: «Η Ιαπωνία δεν μου επιτρέπει την είσοδο στη χώρα επειδή κάποτε έπαιρνα ναρκωτικά. Την επιτρέπουν όμως στους Αμερικάνους που τους έριξαν δύο ατομικές βόμβες».

Διαβάστε επίσηςΟ Έλληνας “Μπέκαμ” έφυγε…νωρίς

Advertisement

Για την επίσκεψή του στο Βατικανό τη δεκαετία του ’80: «Είχα τσακωθεί με τον Πάπα όταν έπαιζα στη Νάπολι, ναι. Τσακώθηκα επειδή είχα επισκεφθεί το Βατικανό και είδα τα ταβάνια από χρυσό και μετά άκουσα τον Πάπα να μου λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Ε, τότε πουλήστε τα χρυσά ταβάνια π… γιοι»!

Για τις ΗΠΑ και τους πολιτικούς της: «Μισώ οτιδήποτε προέρχεται από τις ΗΠΑ. Το μισώ με όλη μου την καρδιά».

Για το γκολ με το «χέρι του Θεού» κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ 1986: «Περίμενα τους συμπαίκτες μου να έρθουν να με αγκαλιάσουν αλλά δεν πλησίαζε κανείς, οπότε τους είπα «ελάτε και αγκαλιάστε με γιατί αλλιώς θα το ακυρώσει».

Advertisement

Για τον Φιντέλ Κάστρο: «Όταν μου λέει ιστορίες για τον Τσε και τα χρόνια του αντάρτικου στην Κούβα βυθίζομαι μαζί του σε έναν άλλο κόσμο».

Διαβάστε επίσηςΟ Έλληνας επιστήμονας που πολεμά τον Κορωνοϊό