Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τα Apple AirPods βρίσκονται κλεμμένα αυτοκίνητα

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τα Apple AirPods βρίσκονται κλεμμένα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Με τα Apple AirPods βρίσκονται κλεμμένα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Μπορεί οι κλέφτες να έχουν εξελίξει σε απίστευτο βαθμό τις τεχνικές τους,, όμως μπορούν να πιαστούν αδιάβαστοι από κάποια πολύ μικρά καθημερινά εξαρτήματα.

Advertisement
Advertisement

Η μάστιγα της κλοπής αυτοκινήτων έχει πάρει διαστάσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς τα οχήματα αποκτούν όλο και περισσότερο ηλεκτρονικά συστήματα που τα κάνουν πολύ ευάλωτα στους σύγχρονους hackers.

Για παράδειγμα το σύστημα AirTag της Apple είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλές περιπτώσεις, όμως περνώντας στην πλευρά των κλεφτών μπορεί να δίνει διαρκώς το στίγμα ενός οχήματος το οποίο έχουν σταμπάρει και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να το αρπάξουν.

Όμως η ενσωμάτωση συστημάτων που βασίζονται στο GPS μπορεί να χρησιμεύσουν και από την πλευρά της αστυνομίας. Και ένα πρόσφατο περιστατικό έδειξε ότι τα μικρά AirPods της Apple μπορούν να αποδειχθούν μία μεγάλη βοήθεια στο να βρεθεί ένα αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το περιστατικό αφορά ένα Nissan Frontier το οποίο εκλάπη στις ΗΠΑ, λίγα λεπτά αφότου ο οδηγός του το πάρκαρε στην άκρη του δρόμου. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τα AirPods του οδηγού, τα οποία με την συνδρομή της Αστυνομίας και της ειδικής εφαρμογής της Apple εντόπισαν το σημείο στο οποίο είχαν οδηγήσει οι κλέφτες το όχημα.

Το Nissan βρέθηκε τελικά χωρίς να έχει πάθει κάποια ζημιά πέρα από το πλήρες άδειασμα από όσα ενδιαφέροντα και αξιοποιήσιμα βρήκε ο κλέφτης.

Advertisement

Η συγκεκριμένη λειτουργία βασίζεται στην εφαρμογή Find My η οποία είναι εγκατεστημένη στο iPhone. Χάρη σε αυτήν την εφαρμογή, και με εγγραφή στην αντίστοιχη υπηρεσία, μπορείς να δεις που βρίσκονται τα AirPods σου που τις πιο πολλές φορές κάπου τα έχεις ξεχάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αφήνουν τα πορτμπαγκάζ ανοιχτά για να «ξορκίσουν» τους κλέφτες (+video)
Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ κλέφτες αυτοκινήτων με high tech εξοπλισμό!
Ο κορωνοϊός έπληξε και τους κλέφτες αυτοκινήτων!

Advertisement