Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αφήνουν τα πορτμπαγκάζ ανοιχτά για να «ξορκίσουν» τους κλέφτες (+video)

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφήνουν τα πορτμπαγκάζ ανοιχτά για να «ξορκίσουν» τους κλέφτες (+video)

ΝΕΑ

Αφήνουν τα πορτμπαγκάζ ανοιχτά για να «ξορκίσουν» τους κλέφτες (+video)

ΝΕΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστυνομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο, κάνοντας λόγο για μια ανεύθυνη πρακτική – Τρόμος στην πόλη εξαιτίας της αλματώδους αύξησης της εγκληματικότητας.

Advertisement
Advertisement

Μία ανορθόδοξη μέθοδο επινόησαν κάποιοι οδηγοί στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, στη Βόρεια Καλιφόρνια, προκειμένου να αποθαρρύνουν κάθε λογής επίδοξο κακοποιό από την παραβίαση των οχημάτων τους.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου πρωταγωνιστούν δύο μεγάλα σταθμευμένα SUV, με τις θύρες των πορτπαγκάζ τους προκλητικά ορθάνοιχτες.

Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θέλουν να δείξουν στους επίδοξους ληστές ότι δεν υπάρχει κάτι πολύτιμο εντός της καμπίνας, απαλλάσσοντάς τους από τον κόπο να παραβιάσουν το όχημά τους.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια τακτική, ωστόσο, που αποθαρρύνεται έντονα από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες επισημαίνουν τους ελλοχεύοντες κινδύνους.

«Μπορούν να πάνε πολλά πράγματα στραβά», αναφέρει ο υπαρχηγός της Αστυνομικής Υπηρεσίας του San Franisco, (SFDP), Garret Tom. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ανοιχτή θύρα του πορτπαγκάζ παρέχει εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου μπορούν να υπάρχουν έγγραφα ταυτοποίησης του ιδιοκτήτη, στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Το 2021, οι κλοπές αντικειμένων ή χρημάτων μέσα από τα αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί κατά 32% στο Σαν Φρανσίσκο. Τα στοιχεία της αστυνομικής υπηρεσίας, παράλληλα, καταδεικνύουν ότι οι παραβιάσεις και κλοπές οχημάτων, γνωρίζουν αύξηση της τάξεως του 27%.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, η δήμαρχος του San Fransisco,  London Breed, είναι πανταχόθεν βαλλόμενη, με πολλούς να την κατηγορούν πως δείχνει μεγάλη ανοχή στην εγκληματικότητα. Η έντονη κριτική προς το πρόσωπό της, αλλά και η αλματώδης άνοδος των εγκληματικών ενεργειών, οδήγησε την Breed στη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων καταστολής, και στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στόχος είναι η άμεση επέμβαση των αστυνομικών αρχών στους δρόμους για την πάταξη της εγκληματικότητας, δίχως γραφειοκρατικούς σκοπέλους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει ο Elon Musk…
Δείτε το ντου της αστυνομίας στις ΛΕΑ (+video)
Αποκάλυψη: Η Αστυνομία “έβαψε” το Ελληνικό Car of the Year 2021

 

Advertisement