Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα άμεσα σχέδια του Ομίλου BMW

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα άμεσα σχέδια του Ομίλου BMW

ΝΕΑ

Τα άμεσα σχέδια του Ομίλου BMW

ΝΕΑ

Με αρκετή αισιοδοξία αντιμετωπίζει το μέλλον ο γερμανικός όμιλος, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά την 94η ετήσια γενική συνέλευση στο Μόναχο. Μιλώντας από το βήμα, ο Πρόεδρος της BMW AG, Dr. Norbert Reithofer, υποστήριξε ότι πέρα από την αυξανόμενη ζήτηση στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, η ύφεση στη Γηραιά Ήπειρο δείχνει να αποτελεί παρελθόν. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι η μεγαλύτερη για τον Όμιλο BMW, αντιπροσωπεύοντας το 44% των συνολικών πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μετά από τις πωλήσεις ρεκόρ του 2013 (1,96 εκατ. αυτοκίνητα), οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά είναι ακόμη πιο θετικές. Σύμφωνα με τον Reithofer, το 2014 οι τρεις μάρκες (BMW, MINI, Rolls-Royce) θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. μονάδες, έναν στόχο που είχε τεθεί αρχικά για το 2016.

Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω των νέων μοντέλων. Μετά τις ανανεωμένες Χ1 και Χ3, η οικογένεια των off road της BMW θα υποδεχθεί τον Ιούλιο τη νέα Χ4 (για περισσότερα σχετικά με το μεσαίο coupe SUV πατήστε ΕΔΩ). Και μην ξεχνάμε ότι το 2016 θα υποδεχθούμε τη μεγάλη X7 με 7θέσιο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Τον προσεχή Iούνιο θα λανσαριστούν οι Μ3 Sedan, Μ4 Coupe, Σειρά 4 Gran Coupe και τρεις μήνες αργότερα η M4 Convertible. Και βέβαια πριν τα τέλη του έτους θα κυκλοφορήσει το μικρομεσαίο πολυμορφικό 2 Series Active Tourer, το πρώτο προσθιοκίνητο μοντέλο της BMW. Μαζί με τη νέα γενιά του ΜΙΝΙ αλλά και τη νέα Rolls-Royce Ghost, θα συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει στο γερμανικό όμιλο.