Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ακριβά γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ακριβά γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη

ΝΕΑ

Τα ακριβά γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη

ΝΕΑ

Το νέο υπερπολυτελές απόκτημα και η διαχρονική αγάπη για τα αυτοκίνητα…

Advertisement
Advertisement

Όταν το newsauto, δοκίμασε για πρώτη φορά τη RollsRoyce Cullinan, όλη η ουσία για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, συνοψίστηκε στα λόγια του τότε CEO της μάρκας, Torsten MullerOtvos:  «Οι πελάτες των Cullinan θέλουν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους εκτός δρόμου. Γι’ αυτό και επέμενα η εκτός δρόμου άνεση να υπερέχει όλων των ανταγωνιστών, ενώ στην άσφαλτο να βρίσκεται στο επίπεδο της Phantom.

Η Cullinan επιβάλλεται να είναι η RollsRoyce των SUV. Μιλάμε για την εναλλακτική μιας κρουαζιέρας σε πολυτελές γιοτ. Ο στόχος είναιπαντού αβίαστα».

Η πρώτη Cullinan, επί ελληνικού εδάφους, είναι γεγονός και ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ και ισχυρό άνδρα της Aegean Shipping, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση αγάπης με τα αυτοκίνητα, χρονολογείται από την εποχή που ξεκινούσε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με τη σχολή οδηγών στη Νίκαια, αλλά όσο η οικονομική ισχύς μεγάλωνε, τόσο εμπλουτιζόταν και η προσωπική συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης διατηρεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο προσωπικό μουσείο, από εμβληματικά μοντέλα, αλλά στην παρούσα φάση με την RollsRoyce Cullinan, περνά σε άλλο επίπεδο.

Advertisement

Το μαύρο θηριώδες SUV, με κόστος κτήσης άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ (ανάλογα με τις εξατομικευμένες απαιτήσεις των πλούσιων πελατών) εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα των 571 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Advertisement

Ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτοκίνητα επιδόσεων, έχει και ο υιός του Δημήτρης Μελισσανίδη, ο Γιώργος. Μάλιστα, πριν από μήνες, η κάμερα του newsauto.gr, είχε απαθανατίσει τη Ferrari SF90 Stradale του Γιώργου Μελισσανίδη.

Η συγκεκριμένη Ferrari που είναι και το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της ιταλικής φίρμας εφοδιάζεται με ένα V8 μηχανικό σύνολο 4.0 λίτρων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες και αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους παράγοντας 800Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 6,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Ο Εφοπλιστής χαίρεται την SF εδώ και κάποιους μήνες, έχοντας πληρώσει κοντά στα 700.000 ευρώ για να την αποκτήσει.

Advertisement

Σημειώστε πως η πανέμορφη γκρι Ferrari SF 90 Stradale κινείται στη χώρα μας με Ελληνικές πινακίδες, έστω κι αν η συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια έχει τη δυνατότητα να έχει αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, αφού επιχειρεί και στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια ο συγκεκριμένος Έλληνας κάτοχος, επέλεξε να πληρώσει όλους τους υπέρογκούς φόρους του Ελληνικού κράτους Ελληνικό κράτος, (πάνω από 260.000 ευρώ μόνο το Τέλος Ταξινόμησης), όπως και να πληρώνει την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το υπερσπάνιο αυτοκίνητο του Γιάννη Βαρδινογιάννη
Τι οδηγούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ;
Τι οδηγούν οι παίκτες του Ολυμπιακού;