Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα αυτόνομα αγροτικά μπαίνουν στον πόλεμο!

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτόνομα αγροτικά μπαίνουν στον πόλεμο!

ΝΕΑ

Τα αυτόνομα αγροτικά μπαίνουν στον πόλεμο!

ΝΕΑ

Ένα pick-up της Ford μπορεί να κινηθεί σε δύσβατα εδάφη και σε πολεμικές επιχειρήσεις χωρίς να χρειάζεται να έχει οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέκτησε ένα αυτοκινούμενο Ford F-150, το οποίο έχει εκσυγχρονιστεί με αυτόνομη τεχνολογία από την Kodiak Dynamics, με στόχο την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού σε δύσβατα εδάφη.

Σχεδιασμένο για να λειτουργεί αυτόνομα ή να ελέγχεται εξ αποστάσεως, αυτό το τροποποιημένο φορτηγάκι Ford επικεντρώνεται στην πλοήγηση σε τραχιά, βραχώδη και λασπώδη τοπία πολεμικών ζωνών, σε αντίθεση με τα τυπικά αυτοκινούμενα οχήματα με επίκεντρο τις πόλεις.

Η Kodiak πέρασε έξι μήνες προσαρμόζοντας την τεχνολογία της στο F-150, εξοπλίζοντάς το με ειδικά για τον στρατό SensorPods, ικανά για εφαρμογές λογισμικού με επίκεντρο την άμυνα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η κύρια τεχνογνωσία της Kodiak έγκειται στα αυτόνομα φορτηγά μεγάλων αποστάσεων, αυτό το εγχείρημα στα στρατιωτικά οχήματα ενισχύει τις συνολικές δυνατότητές της, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών οχημάτων επόμενης γενιάς, σηματοδοτώντας μια στροφή προς την αυτόνομη τεχνολογία στην εθνική ασφάλεια.

Η αρχική σύμβαση 50 εκατομμυρίων δολαρίων του Υπουργείου Άμυνας με την Kodiak αφορούσε την παράδοση δύο αυτόνομωνF-150 για μια φάση δοκιμών διάρκειας ενός έτους.

Advertisement

Η αξιολόγηση του υπουργείου θα καθορίσει τις μελλοντικές συμβάσεις, επεκτείνοντας ενδεχομένως την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων για στρατιωτικές εφαρμογές των ΗΠΑ.

Αυτή η καινοτομία αναδεικνύει την εξελισσόμενη συνέργεια μεταξύ των τεχνολογιών εμπορικού και αμυντικού προσανατολισμού, υποδεικνύοντας μια πιθανή επανάσταση στις προσεγγίσεις στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πώς κατέληξε μια ανούσια επίδειξη (+ Video)
Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford F-150
Κόντρα μεταξύ ηλεκτρικών φορτηγών (+video)