Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα αυτοκίνητα στο Better Call Saul

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτοκίνητα στο Better Call Saul

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα αυτοκίνητα στο Better Call Saul

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Καθώς το Better Call Saul έφτασε στο τέλος του, ας δούμε τα πραγματικά αστέρια της σειράς… τα υπέροχα αυτοκίνητα που κλέβουν τη δημοσιότητα. Τα αυτοκίνητα στο Better Call Saul είναι σαν να πέρασαν από casting.

Advertisement
Advertisement

Με εξαίρεση το κούρεμα του Bob Odenkirk, τα πάντα σχετικά με το Better Call Saul του Netflix δείχνουν ψαγμένα, διαλεγμένα και σχεδόν τέλεια. Τα ρούχα, τα κτίρια, τα… καμένα πλάνα από τον ήλιο στο σκηνικό στην Αλμπουκέρκη και όλα συνδυάζονται άψογα.

Όμως, οι αναμφισβήτητοι πρωταγωνιστές αυτού του πρίκουελ του Breaking Bad/Saul Goodman είναι τα αυτοκίνητα. Αυτή η συλλογή από κλασικά μοντέλα, αποδεικνύει ότι ο δημιουργός της σειράς Vince Gilligan δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια κάτι που δεν χάθηκε όσο κράτησε η σειρά.

Το Suzuki Esteem (Baleno) του Saul Goodman

Advertisement
Advertisement

«Ο μόνος τρόπος που αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να αξίζει 500 δολάρια είναι αν βρίσκεται σε αυτό μια κούκλα 300 $». Λέει ο ιδιοκτήτης του χτυπημένου και γεμάτου μελανιές Esteem του 1998, Saul Goodman, γνωστός και ως James McGill, γνωστός και ως Slippin’ Jimmy, ο κεντρικός ήρωας αυτού του cult spin-off του Breaking Bad 

Advertisement

Ο υπεύθυνος για την προμήθεια αυτοκινήτων της σειράς του Netflix Dennis Milliken, δήλωσε σχετικά με την προσπάθειά του να βρει το κατάλληλο αυτοκίνητο: «Στα σχεδόν 40 χρόνια μου σε αυτήν την δουλειά, δεν έχω ψάξει ποτέ τόσο πολύ για να ταιριάξει το αυτοκίνητο με τον ήρωα». Το κίτρινο αμάξωμα με την κόκκινη πίσω πόρτα, είναι ο ορισμός αυτού που είναι γνωστό στην αργκό των φίλων του αυτοκινήτου ως…. Κοτέτσι. Και είναι τέλειο.

Advertisement

Στο Breaking Bad, ο Goodman θα το ανταλλάξει μια λευκή Cadillac DeVille, αλλά στην πραγματικότητα κανένας χαρακτήρας δεν ταιριάζει σε ένα αυτοκίνητο καλύτερα από τον Saul και το Suzuki Esteem του.

Το Chrysler Fifth Avenue του Mike Ehrmantraut

Ο πρώην μπάτσος/ ιδιωτικός ερευνητής/ υπεύθυνος ασφαλείας/cleaner και πληρωμένος δολοφόνος Mike Ehrmantraut (τον οποίο υποδύεται ο υπέροχα μαγεμένος Jonathan Banks) είναι μια βασανισμένη ψυχή. Έχοντας διωχθεί από τη αστυνομία στη Φιλαδέλφεια και αφού έχασε τον γιο του, ο Mike ζει για την εγγονή του, αλλά κάνει τη βρώμικη δουλειά για τον βασιλιά των ναρκωτικών Gustavo Fring.

Advertisement

Οδηγεί ένα Chrysler Fifth Avenue του 1988. Πήρε το όνομά του από την διάσημη για τα πολυτελή μαγαζιά της οδό της Νέας Υόρκης. Ήταν ένα μοντέλο, που κατασκευάστηκε για άνεση και όχι για ταχύτητα και μπορεί κάποτε να ήταν σύμβολο πολυτελείας αλλά όχι πια. Τώρα είναι απλά το αυτοκίνητο του Mike – και παρόλο που ισχυρίζεται ότι έχει «συναισθηματική αξία» (και επιβιώνει μέχρι το Breaking Bad ), δεν το εννοεί. Ο Mike Ehrmantraut δεν είναι τέτοιος τύπος.

Το AMC Javelin AMX του Nacho Varga

Ένας από τους αφανείς αντι-ήρωες της σειράς Better Call Saul, ο Ignacio “Nacho” Varga είναι ένας έξυπνος και φιλόδοξος μεσαίας κατηγορίας drug dealer με φιλοδοξίες. Εργάζεται για τon Tuco Salamanca και παρόλο που απολαμβάνει τα εύσημα από τις καλές πωλήσεις ναρκωτικών, ξέρει πόσο επισφαλής είναι η θέση του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνει τα καυτά κορίτσια, ένα ωραίο διαμέρισμα και ένα κλασικό αυτοκίνητο.

Το AMC Javelin του Nacho είναι ένα muscle car της δεκαετίας του ’70 και ήταν η απάντηση της American Motors στα Ford Mustang, Chevy Camaro και Plymouth Barracuda. Το cherry red χρώμα του είναι όμορφο, αλλά όπως και ο ίδιος ο χαρακτήρας είναι πολύ προφανής, τραβάει πάρα πολύ την προσοχή και τελικά ίσως αυτό να μην είναι καλό.

Η Jaguar XJ8 του Howard Hamlin

Ο Howard Hamlin, του δικηγορικού γραφείου Hamlin, Hamlin & McGill είναι ο εχθρός του Jimmy/Saul. Ένας πολύ γλαφυρός, υπερβολικός δικηγόρος είναι ό,τι δεν είναι ο Saul Goodman.

Ο Hamlin χαίρεται με τη δύναμη που του δίνει η θέση του, αλλά έχει επίγνωση της εξυπνάδας που του λείπει. Φυσικά, οδηγεί ένα τυπικά μεγάλο, βρετανικό πολυτελές αυτοκίνητο. Η Jaguar XJ8 είναι η αγαπημένη του. Έτσι, όταν ο Saul θέλησε να τιμωρήσει τον Hamlin ξέσπασε στην Jag με τρεις μπάλες του bowling.

Το Chevrolet Monte Carlo του 1970 του Eduardo «Lalo» Salamanca

Στα επόμενα χρόνια, ο Jesse Pinkman του Breaking Bad θα εμφανιζόταν να οδηγεί ένα Μόντε Κάρλο του 1982. Εδώ έχουμε τον Lalo Salamanca να εμφανίζεται με μια πολύ πιο cool έκδοση του αυτή του 1970.

Το μέλος του Καρτέλ Χουάρες, ο ανιψιός του μεγάλου αφεντικού Don Hector είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι στάλθηκε για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα όταν ο Gustavo Fring, δεν ακολουθεί τις εντολές. Απόλυτα cool, εξαιρετικά παρεξηγημένο και εντελώς κακόγουστο – ακριβώς όπως ο ήρωας ιδιοκτήτης του.

Το Volvo V70 του 1998 του Gus Fring

Ψυχρός, υπολογιστικός και αδίστακτος, ο Gustavo Fring (Giancarlo Esposito) έχει μεγάλα σχέδια όσον αφορά τα εστιατόρια με… τηγανιτό κοτόπουλο και ακόμη μεγαλύτερα σχέδια στον κλάδο της διακίνησης ναρκωτικών. Θέλει μεγαλύτερη φέτα από την πίτα και είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να παρακάμψει τον Salamanca.

Μπορεί να είναι ο σκοτεινός χαρακτήρας στο Better Call Saul και στο Breaking Bad, αλλά όταν πρόκειται για την οδήγηση πιστεύει στην ασφάλεια. Για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν υποψιάζεται τις πραγματικές του δυνάμεις, ο Fring πουλάει τον εαυτό του ως περήφανος διαχειριστής της μικρής αλυσίδας εστιατορίων Los Pollos Hermanos και οδηγεί τα πιο αξιόπιστα και αδιάφορα οχήματα. Όταν λένε στον κουνιάδο του Walter White, Hank Schrader, ότι ο Fring είναι ο άνθρωπος πίσω από την επιδημία ναρκωτικών στο Νέο Μεξικό (στο Breaking Bad) εκείνος απαντά: «Ο τύπος οδηγεί ένα Volvo δεκαετίας». Υπήρξε ποτέ πιο καταδικαστική κρίση από αυτή; Δεν είναι λοιπόν περίεργο που το V70 επιλέχθηκε ως το αυτοκίνητο του Fring.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το Audi RS7 αντέχει τις εκρήξεις (+video)
F1: Το Drive To Survive συνεχίζει μέχρι και το 2023
4η σεζόν για το «Formula 1: Drive To Survive»