Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχεδόν τριπλάσια η τιμή του ηλεκτρικού up!

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σχεδόν τριπλάσια η τιμή του ηλεκτρικού up!

ΝΕΑ

Σχεδόν τριπλάσια η τιμή του ηλεκτρικού up!

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές κάνουν τα πρώτα βήματα στην ηλεκτροκίνηση, άλλοι δειλά-δειλά και άλλοι με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το κόστος αγοράς και η περιορισμένη αυτονομία παραμένουν τα σημαντικότερα εμπόδια για όσους σκέφτονται να βάλουν στο γκαράζ τους ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Στα τέλη του έτους η Volkswagen θα λανσάρει το e-up!, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ανακοίνωσε την τιμή πώλησής του στη Γερμανία, η οποία ορίζεται στα 26.900 ευρώ. Η τιμή είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτή του συμβατικού up! με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού (9.975 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας), ενώ αν συγκρίνουμε μοντέλα με αντίστοιχο εξοπλισμό (12.600 ευρώ για το high up!) το κόστος είναι υπερδιπλάσιο.[nggallery id=2803]

Το τετραθέσιο μικρό φέρει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 82 PS, ο οποίος αποδίδει διαρκώς 55 PS. Η μέγιστη τιμή της ροπής φθάνει τα 21,4 kgm και είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή. Έχει βάρος 1.185 kg και επιταχύνει από στάση στα 100 km σε 12,4 sec (αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 130 km/h). Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να φορτιστούν σε ποσοστό 80% εντός μόλις μισής ώρας και όταν είναι γεμάτες εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 160 km. Στη Γερμανία το ρεύμα που καταναλώνει εκτιμάται σε λιγότερο από 3 ευρώ ανά 100 km.

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, το ηλεκτρικό up! ξεχωρίζει από τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα «C» στον προφυλακτήρα, τις 15άρες ζάντες αλουμινίου σε αποκλειστική σχεδίαση, το λογότυπο «e-up!» κάτω από τους εξωτερικούς καθρέπτες και στην πέμπτη πόρτα. Παράλληλα έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό συναντάμε ανοικτά γκρι καθίσματα με μπλε ραφές, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, λεπτομέρειες από χρώμιο.

Advertisement
Advertisement