Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID.1: Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Up!

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.1: Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Up!

ΝΕΑ

VW ID.1: Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Up!

ΝΕΑ

Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Volkswagen Up! αναμένεται  να βασιστεί σε μια ολοκαίνουργια μικρότερη έκδοση της γνωστής μας πλατφόρμας MEB αλλά και να ονομαστεί ID.1.

Advertisement
Advertisement

Εδώ βλέπουμε μια καθαρή απόδοσή του από την Auto Notícias, η οποία προσπάθησε να φανταστεί ένα αμιγώς μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης ως το entry level ID στην ομώνυμη γκάμα που οικοδομείται, το οποίο θα αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας Volkswagen e-up!. Είναι γεγονός πως μας υπενθυμίζει έντονα το στυλ του μεγαλύτερου αδελφού Volkswagen ID.3, ενώ δεν είναι ψέμα πως διατηρεί ομοιότητες και με το Fiat Panda. Το ID.1 είναι πραγματικά ένα όμορφο subcompact EV. Ο Bruno Freitas, δημιουργός της συγκεκριμένης απόδοσης έγραψε:

“Αν υποθέσουμε πως αυτό το μικρό ID θα αντικαταστήσει το Volkswagen Up!. Στο σύντομο μέλλον, θα εκφράσει την εφαρμογή των κύριων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών των νέων μεγαλύτερων EV της μάρκας σε μια εντελώς νέα γενιά Up!. Το ID.1 υιοθετεί πιο στιβαρό ύφος , πραγματικά σημαντικό στοιχείο εν μέσω της τρέλας που επικρατεί με τα απανταού SUV”. Η εκτέλεσή του όπως φυσικά αναμενόταν θα είναι επίσης διαθέσιμη ως SEAT Mii Electric αλλά και Škoda CITIGOe.

Σε ότι αφορά στις προδιαγραφές του σημειώστε:

Advertisement
Advertisement

Μπαταρία 36,8 kWh
έως 260 km αυτονομία στον κύκλο WLTP
0-100 km/h σε 11,9 δευτερόλεπτα
Μέγιστη ταχύτητα 130 km/h
Κίνηση στους εμπρός τροχούς
83 ίπποι ροπής και 212 Nm ροπής
0-80% της φόρτισης σε 60 λεπτά (40 kW DC Combo 2)
Νέα πλατφόρμα BEV

Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα δούμε στην πράξη το νέο διάδοχο που θα συνοδευτεί από την τριάδα των μοντέλων πόλης, το βέβαιο είναι πως το νέο ηλεκτρικό μωρό της VW θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εξέλιξή του.

Τα νέα μικρά BEV μαζικής παραγωγής θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα, όπως αυτή της μικρότερης έκδοσης της MEB. Είναι υπό εξέλιξη από τη SEAT για χρήση που θα αφορά ολόκληρο τον όμιλο Volkswagen. Τον Μάρτιο του 2019 είχε ειπωθεί:

Advertisement

“Η SEAT επιλέχθηκε για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας οχημάτων σε συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen, και για τις τρις μάρκες του ομίλου. Η νέα πλατφόρμα θα είναι η μικρότερη έκδοση της Modular Electric Drive Toolkit (MEB) για οχήματα μεγέθους έως 4 μέτρων
για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από τα € 20.000 στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η SEAT θα εξελίξει μια τέτοια πλατφόρμα οχημάτων η οποία θα απαιτεί πάνω από 300 εξειδικευμένους τεχνικούς που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο έργο στην Ισπανία”.