Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Subaru WRX S4 STI Sport με 300 άλογα

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Subaru WRX S4 STI Sport με 300 άλογα

ΝΕΑ

Subaru WRX S4 STI Sport με 300 άλογα

ΝΕΑ

Το Subaru WRX είναι αναμφισβήτητα ένας ισχυρός υποψήφιος για το μοντέλο αυτοκινήτου με τις περισσότερες ειδικές εκδόσεις. Προσθέστε στις πολλές υπάρχουσες παραλλαγές WRX ένα νέο που μόλις κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία. Ονομάζεται WRX S4 STI Sport και ξεκινάει το ντεμπούτο του ως το κορυφαίο WRX S4.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεν είναι το πρώτο όχημα της Subaru που αποκτά την ταμπέλα STI Sport στην Ιαπωνία: Τόσο το Levorg όσο και το BRZ έχουν προηγηθεί. Όπως συμβαίνει με αυτά τα μοντέλα, το WRX S4 STI Sport εξελίχθηκε από τη Subaru Tecnica International (STI) και αυτό είναι προφανώς καλό νέο. Η Subaru ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο θα έχει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά συνδυάζοντας την ευελιξία με τον άμεσο χειρισμό και την αυξημένη σταθερότητα στις στροφές. Αυτό οφείλεται σε μηχανικές αναβαθμίσεις, όπως τα ανεστραμμένα γόνατα BTSTIT DTMatic II που έχουν ρυθμιστεί κατάλληλα εμπρός, καθώς και τα συμβατικά αμορτισέρ και ελατήρια στο πίσω τμήμα (επίσης ρυθμισμένα από την STI).

Subaru-wrx-s4-sti-sport-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το WRX S4 STI Sport διαθέτει επίσης μοναδικές εξωτερικές πινελιές σχεδιασμού, με τη σκούρα μεταλλική μπροστινή μάσκα, το σήμα STI και τις σκούρες γκρι ζάντες 18 ιντσών. Μερικά μαύρα βαμμένα στοιχεία περιλαμβάνουν το spoiler του χώρου αποσκευών, την κεραία καρχαρία, τα καπάκια των καθρεπτών αλλά και τα μπροστινά καλύμματα στα φτερά. Στο εσωτερικό το WRX S4 αποκτά εμπρός καθίσματα Recaro με επένδυση από δέρμα Bordeaux και ultra suede, δερμάτινο τιμόνι με κόκκινη ραφή, πλάκες από ανοξείδωτο ατσάλι και το λογότυπο STI ορατό παντού.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με τον κανονικό κινητήρα του WRX S4: 4κύλινδρος Boxer 2.0 λίτρων ονομαστικής ισχύος 300 PS και ροπής 400 Nm, συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο Sport Lineartronic CVT και τετρακίνηση AWD της Subaru. Το Subaru WRX S4 STI Sport θα φτάσει στις ιαπωνικές αντιπροσωπείες στις 21 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 33.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών φόρων.

Subaru-wrx-s4-sti-sport-tsiro-640