Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Subaru: Απέτρεψε εναέρια μετωπική σύγκρουση μεταξύ ελικοπτέρου και drone

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Subaru: Απέτρεψε εναέρια μετωπική σύγκρουση μεταξύ ελικοπτέρου και drone

ΝΕΑ

Subaru: Απέτρεψε εναέρια μετωπική σύγκρουση μεταξύ ελικοπτέρου και drone

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία συνδράμει στην εξέλιξη τεχνολογιών αποτροπής εναέριων συγκρούσεων και προλειαίνει το έδαφος για την άφιξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχείρημα με το βλέμμα στραμμένο στις εναέριες μετακινήσεις του μέλλοντος διεξήγαγε πριν από λίγες μέρες η Subaru. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε η αποτροπή σύγκρουσης μεταξύ ενός ελικοπτέρου και ενός drone χάρη στη σωτήρια επέμβαση αυτόνομων συστημάτων.

Η Subaru είχε την αρωγή των Japan Radio, Avionics, ASCL και Magellan Systems Japan, που πρωταγωνιστούν στους κλάδους της ραδιοφωνίας, της αεροηλεκτρονικής, της κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στα συστήματα δορυφόρων αντίστοιχα.

Το τεστ διεξήχθη το διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου σε προκαθορισμένο εναέριο χώρο εντός της Ιαπωνίας, και περιελάμβανε την κίνηση του ελικοπτέρου με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα και του drone με 50 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε πως καθένα από τα δύο κινούνταν προς την κατεύθυνση του άλλου, έτσι ώστε να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα μιας τεχνολογίας αποτροπής συγκρούσεων.

Όπως αναφέρεται, το drone ζύγιζε 10 κιλά και χρησιμοποιούσε μια πληθώρα αισθητήρων για την ανίχνευση της επικείμενης σύγκρουσης και τη συνακόλουθη χάραξη εναλλακτικών διαδρομών σε πραγματικό χρόνο για την αποφυγή της σύγκρουσης. Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το drone να επιστρέψει στην αρχική του πορεία.

Advertisement

Οι εταιρείας διενέργησαν τη δοκιμασία ως μέρος του οργανισμού «Νέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Τεχνολογικής Εξέλιξης», ένα πρότζεκτ για την προώθηση μιας ενεργειακά αποδοτικής κοινωνίας, όπου τα drones και τα ρομπότ θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Για να εξασφαλιστεί, όμως, πως οι νέες τεχνολογίες θα συνυπάρχουν αρμονικά με τους ανθρώπους, κρίνεται απαραίτητο να διασφαλιστεί πως εφοδιάζονται με αποτελεσματικές τεχνολογίες αποφυγής σύγκρουσης.

Advertisement

Η Subaru αναφέρει ότι θα αξιοποιήσει τα εξαχθέντα αποτελέσματα για την προώθηση της εφαρμογής των μη επανδρωμένων οχημάτων στην καθημερινή ζωή, τόσο για τη μεταφορά/μετακίνηση αντικειμένων όσο και ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Big Brother είναι εδώ: Κάμερες, ραντάρ, drones
Πάνω από 3.200 drones έκαναν κατάληψη στον ουρανό (video)
Αποκάλυψη: Σηκώνει άμεσα τα drones η Τροχαία

Advertisement