Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

PAL-V Liberty: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός (video +τιμή)

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

PAL-V Liberty: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός (video +τιμή)

ΝΕΑ

PAL-V Liberty: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός (video +τιμή)

ΝΕΑ

Το PAL-V Liberty Flying Car βγαίνει στο δρόμο αλλά και στον ουρανό. Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παίρνει άδεια κυκλοφορίας για την Ευρώπη (τους δρόμους ή και τον ουρανό της).

Advertisement
Advertisement

Η τιμή της πρώτης έκδοσης (PAL-V Liberty Pioneer Edition) ανέρχεται στις 511.822 ευρώ

Με το όνομα PAL-V Liberty, (Personal Air and Land Vehicle) το (αυτοανακηρυγμένο) πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο, έχει πάρει ήδη άδεια κυκλοφορίας για χρήση στο δρόμο και μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί νόμιμα στις ευρωπαϊκές οδούς.

Το Liberty πέρασε τις αυστηρές ευρωπαϊκές δοκιμές κυκλοφορίας στο δρόμο και τώρα μπορεί να πάρει πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός αυστηρού και εκτεταμένου προγράμματος δοκιμών, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020.

Advertisement
Advertisement

Μετά από οδήγηση σε οβάλ πίστα (υψηλής ταχύτητας) δοκιμές φρένων, εκπομπών ρύπων, και δοκιμές ορίων ήχου, το PAL-V Liberty, είναι τώρα έτοιμο να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους. Αυτή η ανακοίνωση σημαίνει ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην απόκτηση πιστοποίησης για πτήσεις.

Advertisement

Από το 2015, ο σχεδιασμός του PAL-V Liberty υποβάλλεται σε δοκιμές για να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), με την ολοκλήρωση τους να αναμένεται το 2022. Μάλιστα το Liberty επωφελείται από το προηγούμενο πρόγραμμα δοκιμών πτήσεων του PAL-V 1.

Προτού πραγματοποιηθούν οι τελευταίες 150 ώρες δοκιμών πτήσης, πρέπει να συμπληρωθούν περισσότερες από 1.200 αναφορές δοκιμών. Μετά από αυτό, η εταιρεία θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις παραδόσεις σε πελάτες. Ωστόσο, για τους επόμενους μήνες, το Liberty θα υποβληθεί σε δοκιμές αντοχής σε δημόσιους δρόμους σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement

«Συνεργαζόμαστε με τις οδικές αρχές εδώ και πολλά χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το ορόσημο. Ο ενθουσιασμός που αισθάνεται η ομάδα εξέλιξης είναι τεράστιος», δήλωσε ο Mike Stekelenburg, CTO του PAL-V και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις ένα… διπλωμένο αεροσκάφος να πάρει έγκριση τύπου  για τον δρόμο. Για μένα, το κόλπο ήταν στην επιτυχή κατασκευή ιπτάμενου αυτοκινήτου το οποίο συμμορφώνεται τόσο με τους κανονισμούς της αεροπλοΐας όσο και με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους δρόμους».

Η PAL-V αναφέρει ότι οι προπαραγγελίες αυξάνονται «πέρα από ότι είχε προγραμματιστεί», παρά την αρχική τιμή των 511.822 ευρώ για το βασικό PAL-V Liberty Pioneer Edition. Περίπου το 80% των πρώτων παραγγελιών είναι νέοι στην αεροπορία και γι ‘αυτό ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση για να πάρουν δίπλωμα για ελικόπτερο  στην PAL-V FlyDrive Academy.

Advertisement