Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στοπ της Maserati στα μικρών διαστάσεων μοντέλα

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στοπ της Maserati στα μικρών διαστάσεων μοντέλα

ΝΕΑ

Στοπ της Maserati στα μικρών διαστάσεων μοντέλα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Maserati, δεν αναμένεται να λανσάρει κάποιο νέο μοντέλο, μικρότερο σε διαστάσεις από την Ghibli και το SUV Levante.

Advertisement
Advertisement

 

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τα αρχικά πλάνα για την παραγωγή νέων μοντέλων της ιταλικής φίρμας, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Harald Wester τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι μικρότερα μοντέλα από τα ήδη υπάρχοντα δεν ταιριάζουν με την premium εικόνα της. Επίσης επανέλαβε ότι τα μικρότερης κατηγορίας μοντέλα έχουν και χαμηλό περιθώριο κέρδους. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η νέα δήλωση του Wester αποτελεί μία οριστική απόφαση για να μπει στο συρτάρι το όποιο σχέδιο δημιουργίας ενός κόμπακτ crossover. Να θυμηθούμε ότι την προηγούμενη χρονιά η φίρμα από τη Μόντενα είχε ανακοινώσει στα πλάνα της την δημιουργία ενός μικρότερου από τη Levante crossover μοντέλου, το οποίο θα βασιζόταν επάνω σε μία νέα πλατφόρμα, θα διέθετε έναν υβριδικής τεχνολογίας plug-in hybrid κινητήρα, καθώς και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που όλοι περιμένουμε είναι φυσικά η Alfieri, με το κουπέ μοντέλο να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2022. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η Maserati από το 2021 δεν θα εφοδιάζεται με τα μηχανικά σύνολα της Ferrari, μετά την απόφαση της εταιρείας από το Μαρανέλο να σταματήσει την συνεργασία της. Μέχρι σήμερα η Ferrari κατασκευάζει κινητήρες V6 και V8 για τα μοντέλα Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo και GranCabrio.