Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον τοίχο το Tesla Model Y με Auto Pilot (+video)

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον τοίχο το Tesla Model Y με Auto Pilot (+video)

ΝΕΑ

Στον τοίχο το Tesla Model Y με Auto Pilot (+video)

ΝΕΑ

Σε ένα video από κάμερα αυτοκινήτου, φαίνεται το προπορευόμενο Model Y να κινείται σε ένα τούνελ, μέσα στο οποίο χωρίς προφανή λόγο, κάνει έναν ελιγμό και καταλήγει στον τοίχο.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Elon Musk για τα «λυμένα προβλήματα» του Auto Pilot της Tesla, το video δείχνει την ατυχή κατάληξη ενός Model Y.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα μοντέλο της Tesla που κινείται αυτόνομα, είναι αυτό που δείχνει από κάμερα που βρίσκεται στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου (που ακολουθεί) ένα Model Y να στρίβει αδικαιολόγητα μέσα σε ένα τούνελ και να καταλήγει στον τοίχο. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά καθώς το αυτοκίνητο περνούσε μέσα από τη σήραγγα, κανονικά και χωρίς κάτι να προϊδεάζει για αυτό που ακολουθεί.

Κάποια δευτερόλεπτα μετά, το Tesla φαίνεται να φρενάρει και να στρίβει σχετικά απότομα δεξιά, πηγαίνοντας απευθείας πάνω στον τοίχο. Η λεπτομέρεια που μπορεί να παρατηρήσει κανείς, είναι πως η στροφή του αυτοκινήτου γίνεται σε «άνοιγμα» του τούνελ, σε σημείο που γίνεται πιο φαρδύ και προορίζεται για να φιλοξενήσει για λίγο κάποιο όχημα με πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Όπως και να έχει όμως, το περιστατικό έτσι όπως φαίνεται στο video, είναι σοκαριστικό και ας μην είχε τραυματίες με τη ζημιά να περιορίζεται μόνο στο αυτοκίνητο αλλά και την επένδυση του τοίχου. Αυτό έρχεται σε συνέχεια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Tesla από δυσαρεστημένους πελάτες που φτάνουν μέχρι και στα ένδικα μέσα κατά της εταιρείας εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι αναφορές για «αδικαιολόγητα φρεναρίσματα πανικού» που γίνονται από κακή εκτίμηση μιας κατάστασης των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), πληθαίνουν.

Οι αναφορές για αδικαιολόγητο φρενάρισμα με μοντέλα της Tesla, χρονολογούνται περίπου από την εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία αφαίρεσε τους αισθητήρες ραντάρ από τα οχήματά της υπέρ ενός συστήματος παρακολούθησης του δρόμου μόνο με κάμερα. Με τον τρόπο αυτό, το ραντάρ υποκατέστησε κάποιο λογισμικό που αναλύει την εικόνα από το δρόμο και προχωρά στις αποφάσεις για το αυτόματο φρενάρισμα ή όποιον άλλο ελιγμό κρίνει απαραίτητο, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία αυτόνομης κίνησης.

Advertisement

Το Φεβρουάριο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, το οποίο όπως αναφέρεται μπορεί να επηρεάσει περίπου 400.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Tesla Model 3 και Model Y παραγωγής 2021 και 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;
Πόσο κοστίζει το πισωκίνητο Tesla Model Y στην Ελλάδα;
Οδηγός διορθώνει το Tesla Model Y την τελευταία στιγμή (+video)

Advertisement