Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον Προκρούστη το Audi Q6 e-tron quattro!

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στον Προκρούστη το Audi Q6 e-tron quattro!

ΝΕΑ

Στον Προκρούστη το Audi Q6 e-tron quattro!

ΝΕΑ

Οι (συνήθως) μικρότεροι το δέμας Κινέζοι έχουν μια… πατροπαράδοτη συνήθεια και επιθυμία όταν αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο. Φυσικά, οι εταιρείες φροντίζουν να την ικανοποιούν.

Advertisement
Advertisement

Η Audi δημιούργησε την επιμηκυσμένη έκδοση του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού Q6 e-tron quattro, η οποία προορίζεται για την αγορά της Κίνας. Το Q6L e-tron quattro, όπως ονομάζεται, θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, στις 24 Απριλίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Μέχρι τότε, η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται το αυτοκίνητο το οποίο είναι σκεπασμένο με διάφανο κάλυμμα. Ωστόσο, μπορούμε να διακρίνουμε τα στοιχεία του αμαξώματος, ιδίως στο πίσω μέρος του.

Όπως ίσως είναι γνωστό, οι Κινέζοι θέλουν το αυτοκίνητό τους να έχει αυξημένη ευρυχωρία, ιδίως όταν πρόκειται για κάποιο μοντέλο της πολυτελούς κατηγορίας. Έτσι, οι γερμανικές εταιρείες πάντα φροντίζουν να κατασκευάζουν ειδικές εκδόσεις τους με επιμηκυσμένο μεταξόνιο συγκριτικά με αυτό που έχει κάποιο αυτοκίνητό τους που διατίθεται στην Ευρώπη ή και στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τη νέα γενιά του Q6 e-tron quattro. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi ονομάστηκε Q6L e-tron quattro και θα παρουσιαστεί στην κινεζική πρωτεύουσα μαζί με άλλα μοντέλα της

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερα στοιχεία που να αφορούν στο κατά πόσο είναι πιο μακρύ το μήκος και το μεταξόνιο του οχήματος συγκριτικά με αυτά της ευρωπαϊκής εκδοχής του, ούτε και για τις μπαταρίες και τις επιδόσεις του. Αυτά θα γνωστοποιηθούν κατά την εκδήλωση παρουσίασής του.

Η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Audi Q6 e-teon quatro.

Θυμίζουμε ότι το καινούργιοQ6 e-tron quattro διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά με μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh (94,9 kWh πραγματική) και μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 387 ίππους. Στην κορυφαία έκδοση SQ6 e-tron quattro, αυτή φτάνει τους 517 ίππους.

Advertisement

Το μοντέλο για την κινεζική θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Audi FAW NEV το οποίο βρίσκεται στην πόλη Changchun, στα ανατολικά της Κίνας. Φυσικά, μαζί με το Q6L e-tron quattro η Audi θα παρουσιάσει και το SQ6L e-tron quattro, την αντίστοιχη εκδοχή της εν λόγω έκδοσης. Επίσης και μια έκδοση του Q5 e-tron RS για την αγορά της ασιατικής χώρας.