Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον πύργο του Άιφελ το νέο πρωτότυπο της Renault

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον πύργο του Άιφελ το νέο πρωτότυπο της Renault

ΝΕΑ

Στον πύργο του Άιφελ το νέο πρωτότυπο της Renault

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο της Renault που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο, θα είναι σε ποσοστό 95% ανακυκλώσιμο και αυτό είναι ένα στοιχείο που οδηγεί στο ακόμα πιο «πράσινο» μέλλον της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα του νέου πρωτοτύπου της Renault είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαΐου και μέχρι τότε έχουμε μόνο ένα teaser video στο οποίο φαίνονται κάποιες λεπτομέρειες.

Η Renault λέει ότι το νέο πρωτότυπο έχει κατασκευαστεί από 70% ανακυκλωμένα υλικά και από 95% ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς ο στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση στον τομέα της βιωσιμότητας στην αυτοκίνηση. Στο video διακρίνεται ένα μέρος του ταμπλό με πολλές οθόνες ενώ φαίνεται και ένα τιμόνι με κάποιες επιφάνειες αφής, μέσω των οποίων θα γίνεται ο έλεγχος ορισμένων λειτουργιών.

Στο μπροστινό μέρος την πρώτη ματιά «κλέβει» το φωτιζόμενο σήμα της Renault, ενώ τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα αποτελούν από LEDs. Η Renault έχει επιβεβαιώσει ότι το πρωτότυπο θα διαθέτει κινητήρα υδρογόνου, με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να δραστηριοποιείται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου εδώ και αρκετό καιρό, με εφαρμογές κυρίως στα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα. Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο κινητήρας να χρησιμοποιεί το υδρογόνο απευθείας ως καύσιμο (στα πρότυπα της Toyota) και όχι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στο Change Now που θα φιλοξενηθεί στο Grand Palais Ephemere και στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι μεταξύ 19 και 21 Μαΐου.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Renault συνεργάζεται με το Roland-Garros
F1: Η Andretti με κινητήρες Renault το 2024;
Δοκιμή: Renault Arkana Hybrid E-Tech 145

 

Advertisement

 

 

Advertisement