Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον πάγο τα πλάνα της Aston Martin για ηλεκτρικό GT SUV

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον πάγο τα πλάνα της Aston Martin για ηλεκτρικό GT SUV

ΝΕΑ

Στον πάγο τα πλάνα της Aston Martin για ηλεκτρικό GT SUV

ΝΕΑ

Η μειωμένη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναβάλει τα σχέδια της Aston Martin για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin είχε ξεκαθαρίσει πριν από μερικούς μήνες ότι το βασικό της πλάνο μέσα στο 2025 είναι να έχει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο ίδιος ο Λάνς Στρόλ, CEO της Aston Martin, είχε δώσει μάλιστα στοιχεία για το νέο αυτοκίνητο το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των τετρακίνητων σπορ SUV υψηλών επιδόσεων και θα κοιτάξει στα μάτια τις Ferrari Purosangue και Lamborghini Urus.

Φαίνεται όμως ότι τα σχέδια της Aston Martin προς το παρόν μπαίνουν στον πάγο και η έλευση του ηλεκτρικού μοντέλου μεταφέρεται για το 2026. Ο λόγος που γίνεται αυτή η μετατόπιση έχει να κάνει κυρίως με την έλλειψη ενδιαφέροντος από το κοινό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι οδηγοί αυτήν τη στιγμή έχει αποδειχτεί ότι προτιμούν την τεχνολογία των Plug-In υβριδικών αυτοκινήτων, κάτι που τελικά έχει πείσει τους ανθρώπους της Aston Martin να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στόχος είναι πλέον να υπάρξει πρώτα ένα γεφύρωμα ανάμεσα στα παραδοσιακά θερμικά μοντέλα και τα αμιγώς ηλεκτρικά με υβριδικά αυτοκίνητα. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα δούμε να στρέφονται σε αυτήν την τεχνολογία είναι η DBX, το επιβλητικό SUV της μάρκας. Η Aston Martin πάντως έχει εμπειρία από Plug-In υβριδικά από το Valhalla το οποίο χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα της Mercedes-AMG, αλλά έχει στο πλευρό του δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο του Λανς Στρολ στη συνέντευξη που έδωσε σε βρετανικό μέσο ήταν ότι πιστεύει πως η υβριδική τεχνολογία δεν είναι μια μεταβατική περίοδος, αλλά είναι μια τεχνολογία η οποία θα μας απασχολήσει για πάρα πολλά χρόνια, ιδιαίτερα σε εταιρείες όπως η Aston Martin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και όμως, πωλείται μεταχειρισμένη Aston Martin Valkyrie!

Advertisement

Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

Κάπως έτσι θα είναι η Aston Martin Vantage roadster

Advertisement