Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο τιμόνι οι 14χρονοι και χωρίς δίπλωμα

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο τιμόνι οι 14χρονοι και χωρίς δίπλωμα

ΝΕΑ

Στο τιμόνι οι 14χρονοι και χωρίς δίπλωμα

ΝΕΑ

Μία νέα έκδοση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου μπορεί να οδηγείται και από νεαρούς έως και 14 ετών…

Advertisement
Advertisement

Το γοητευτικό Microlino, παρουσιάζεται σε μια νέα παραλλαγή προσαρμοσμένη για νέους οδηγούς που θέλουν να βγουν στο δρόμο με κάτι που πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο ένα αυτοκίνητο.

Με την ονομασία Microlino Lite, αυτή η έκδοση διατηρεί τον εμβληματικό σχεδιασμό του, ενώ παράλληλα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που επιτρέπουν σε οδηγούς ηλικίας μόλις 14 ετών να πάρουν το τιμόνι, χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά μοτοποδηλάτου, στις χώρες που επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Σημειώστε πως στη χώρα μας το όριο αυτό ξεκινάει από τα 16 έτη.

Ενώ το στάνταρ Microlino διαθέτει έναν μονό ηλεκτροκινητήρα 17 ίππων ικανό να φτάσει τα 90 χλμ./ώρα, η έκδοση Lite, που έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 12 ίππων, περιορίζοντας την ταχύτητά του στα 40 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ο περιορισμός ευθυγραμμίζεται με τους κανονισμούς για τα τετράτροχα L6e, ανοίγοντας πόρτες για νέους οδηγούς σε όλη την Ευρώπη, με την επιφύλαξη διαφορετικών κατώτατων ορίων ηλικίας οδήγησης που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Οπτικά συγγενικό με το πιο γρήγορο ομόλογό του, το Microlino Lite διαθέτει μια ζωντανή χρωματική παλέτα, με επιλογές που περιορίζονται στο Venice Blue και το Berlin Anthracite, που τονίζονται από πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Advertisement

Κάτω από το γοητευτικό εξωτερικό του κρύβεται ένα στιβαρό αμάξωμα από χάλυβα και αλουμίνιο, που διαθέτει το χαρακτηριστικό ανοιγόμενο μπροστινό πάνελ για εύκολη είσοδο στις δύο θέσεις του.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών μπαταρίας 5,5 kWh και 11 kWh, προσφέροντας αυτονομία 100 και 180 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ οι χρόνοι φόρτισης κυμαίνονται από δύο έως τέσσερις ώρες.

Advertisement

Το Microlino Lite προσφέρεται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 150 ευρώ. Και είναι ελαφρά φθηνότερο από το αντίστοιχο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Microlino Dolce
Καλώς ήρθατε στη… σύγχρονη δεκαετία του 1950
Πού μπορείτε να κάνετε test drive με το Microlino;