Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» Toyota Yaris και Kia Picanto από 700 ευρώ!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Μικρά αυτοκίνητα πόλης αλλά και πολυτελείς γερμανικές λιμουζίνες εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ στο Ρέθυμνο.

Δημοπρασία αυτοκινήτων, φορτηγών αλλά και δίκυκλων θα πραγματοποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στο Ρέθυμνο σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης από 200 ευρώ!

Ειδικότερα στις 07 Ιουνίου 2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30 π.μ, θα διενεργηθεί, στο Τελωνειακό Κατάστημα Ρεθύμνου, προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, για να εκποιηθούν 2 δίκυκλα, 4 φορτηγά και 10 αυτοκίνητα!

Η επίσκεψη στο τελωνείο Ρεθύμνου επιτρέπεται από 02/06/2022 μέχρι 06/06/2022 και από ώρα 09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπεύθυνους του Τελωνείου του νησιού.

Το πρώτο αυτοκίνητo της λίστα δημοπρασίας αφορά σε μια Mercedes-Benz C-180T με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου και απόδοσης 122 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοστίζουν από 4.800 ευρώ.

Το νεότερο αυτοκίνητο της λίστα δημοπρασίας είναι ένα Kia Picanto με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 το οποίο εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ και φέρει και σύστημα υγραεριοκίνησης για μεγαλύτερη οικονομία. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,1 λίτρου και απόδοσης 75 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν από 4.900 ευρώ.

Ένα Toyota Yaris με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 900 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρου και απόδοσης 85 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν από 4.200 ευρώ.

Μια πολυτελής Mercedes-Benz E280 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και τιμή εκκίνησης τις 3.000 ευρώ δημοπρατεί επίσης ο πρώην ΟΔΔΥ στο Ρέθυμνο. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,8 λίτρων και απόδοσης 204 ίππων.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη της δημοπρασίας οχημάτων από τον πρώην ΟΔΔΥ στο Ρέθυμνο.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Corvette και Porsche με 3.800 ευρώ και Ducati ST2 από 200 ευρώ!
Ξεπούλημα από τον ΟΔΔΥ: Λιμουζίνες και SUV από 200 ευρώ!
Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto