Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η Jaguar I-Pace του Βασιλιά Κάρολου (+video)

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» η Jaguar I-Pace του Βασιλιά Κάρολου (+video)

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η Jaguar I-Pace του Βασιλιά Κάρολου (+video)

ΝΕΑ

Η πωλήτρια δεν γνώριζε εξ’ αρχής σε ποιόν ανήκε αυτή η ηλεκτρική Jaguar, η οποία δημοπρατείται στις αρχές Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Μια πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειχνε ότι η Jaguar IPace δεν είναι ακριβώς το «κελεπούρι» που αναζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές, στις αγγελίες των μεταχειρισμένων.

Πάντα, όμως, υπάρχει η φωτεινή εξαίρεση, ακόμα και αν η ευκαιρία προκύπτει από τη λάθος εκτίμηση κάποιου πωλητή στο μπλοκ δημοπρασιών. Ο οίκος Historics, λοιπόν, δημοπρατεί στις αρχές Μαρτίου τη συγκεκριμένη I-Pace, με την τιμή να υπολογίζεται από 69.000 έως 88.000 δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά και καθόλου απαγορευτικό, εάν  σκεφτεί κάποιος ότι ανήκε στον Βασιλιά Κάρολο.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός μονάρχης αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το 2018, όταν ακόμα έφερε το αξίωμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας και η Βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν εν ζωή. Γνωστός για την εμμονή του στα «οικολογικά μοντέλα», παρέλαβε τη Jaguar σε χρώμα Eiger Grey και την έστειλε ξανά πίσω, για να βαφτεί εκ νέου στο αγαπημένο του Loire Blue, καθιστώντας την, τη μοναδική I-Pace αυτού του χρώματος.

Κράτησε το αυτοκίνητο ως τον Δεκέμβριο του 2021, έχοντας διανύσει 5.000 χιλιόμετρα και επιλέγοντας να το οδηγεί συνήθως ο ίδιος, πέραν κάποιων επίσημων εμφανίσεων που “επιστράτευε” τον σοφέρ του. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε μαζί του, χαρακτηρίζοντάς το «σιωπηλό, αλλά θανατηφόρο».

Advertisement

Η I-Pace του Κάρολου επέστρεψε στη Jaguar και πουλήθηκε ως… απλό μεταχειρισμένο στην Κάρεν Φρεντς, η οποία ισχυρίζεται ότι έμαθε για την ιστορία του αυτοκινήτου, κατόπιν εορτής, θέλοντας να κάνει και την ανάλογη αποταμίευση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαλαρώνει η Μεγάλη Βρετανία το χρονοδιάγραμμα των EVs;
Κρίση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ
Η Toyota εξελίσσει νέα γενιά θερμικών κινητήρων