Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλήρως στην πρίζα και η Porsche Cayenne

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλήρως στην πρίζα και η Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Πλήρως στην πρίζα και η Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Η Porsche έχει προγραμματίσει τη δημιουργία και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της Cayenne, κάτι που σημαίνει νέο ορόσημο τόσο στην ιστορία τής εταιρείας όσο και σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric») που εξελίσσουν και θα χρησιμοποιήσουν οι Porsche και Audi στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τους αναμένεται να είναι η βάση για την αντίστοιχη έκδοση και της Cayenne.

Το μεγάλων διαστάσεων πολυτελές SUV συμπλήρωσε ήδη μια εικοσαετία παρουσίας στην αγορά έχοντας διαγράψει μια αξιοζήλευτη εμπορική πορεία. Η Porsche παρουσίασε την τρίτη γενιά τού μοντέλου το 2017 και αναμένεται η εμφάνιση της επανασχεδιασμένης έκδοσής του εντός της χρονιάς.

Ωστόσο, στα σχέδια τής εταιρείας περιλαμβάνεται και η παρουσία της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής της το 2026, περίπου δύο χρόνια έπειτα από την αμιγώς ηλεκτρική Macan. Η πλατφόρμα «PPE» είναι αρχιτεκτονικής 800 V και οι μπαταρίες που θα διαθέτει θα μπορούν να φορτίζουν σε παροχή μεγαλύτερη των 270 kW.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Cayenne θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη μεγαλύτερη από αυτή που θα αποδίδει η Macan EV (σημ.: 612 ίπποι). Βεβαίως, ακόμα είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε πόση θα είναι αυτή.

Η ηλεκτροκίνητη Cayenne αναμένεται να συνεχίσει την καλή εμπορική πορεία του μοντέλου, ενδεχομένως να την αυξήσει περαιτέρω. Σίγουρα, όμως, θα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια επίτευξης του μεσοπρόθεσμου στόχου που έχουν θέσει τα στελέχη της Porsche. Δεν είναι άλλος από το να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της το 80% των συνολικών ετήσιών της ως το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne (+video)
Προχωρά η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Macan
Σάκκαρη και Porsche μαζί για 5η χρονιά