Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Καλλιθέα είναι ακόμα Δευτέρα μεσημέρι…

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Καλλιθέα είναι ακόμα Δευτέρα μεσημέρι…

ΝΕΑ

Στην Καλλιθέα είναι ακόμα Δευτέρα μεσημέρι…

ΝΕΑ

Μετά από ένα πραγματικά θλιβερό ατύχημα και νοσηλεία αρκετών ημερών, ο αντιδήμαρχος της περιοχής έχασε τη μάχη για τη ζωή αλλά δεν ήταν αυτή η τελευταία απώλεια ανθρώπινης ζωής στο Δήμο της Καλλιθέας.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως ο αντιδήμαρχος έχασε τελικά τη μάχη που έδινε επί μέρες για τη ζωή του, ο Δήμαρχος κήρυξε επίσημα τριήμερο πένθος για την απώλεια, που όσοι ξέρουν το χαρακτήρα και το έργο του εκλιπόντος, χαρακτηρίζουν σημαντική.

Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, τη Δευτέρα, μετά το κουδούνι του σχολάσματος, ένα κοριτσάκι 12 χρονών που ήθελε να περάσει απέναντι στη Θησέως για να πάει στο σπίτι του, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Την κατάληξη την ξέρετε και την ξέρουμε όλοι. Το ανατριχιαστικό είναι πως ξέρουμε όλοι και τη συνέχεια.

Το κοριτσάκι έρχεται να προστεθεί σε μια πραγματικά θλιβερή λίστα «θυμάτων της Θησέως». Ενός δρόμου, μιας λεωφόρου, που διατρέχει ως ραχοκοκαλιά, ολόκληρη την Καλλιθέα. Του δρόμου στον οποίο οι πιο πολλοί οδηγοί δεν σέβονται ούτε τα όρια ταχύτητας, ούτε τις διαβάσεις πεζών, φυσικά ούτε τις απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης και γενικά κάθε είδους σήμανση. Οριακά  δίνουν σημασία τους φωτεινούς σηματοδότες…

Advertisement
Advertisement

Στο δρόμο αυτό, που η ογκώδης νησίδα έχει πάρα πολλά ανοίγματα «για τη διευκόλυνση» των πεζών, ενώ οι νόμιμες διαβάσεις είναι ελάχιστες. Κρατήστε το αυτό, γιατί έχει τη σημασία του καθώς έτσι κρίνεται η υπαιτιότητα και ο βαθμός αυτής, όταν θα έρθει η ώρα της αναζήτησης ευθυνών από το δικαστήριο και από τις ασφαλιστικές εταιρείες μετά από περιστατικό.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, σε αυτό τον ταλαίπωρο δρόμο που συμβαίνουν καθημερινά τροχαία και οι τραυματισμοί είναι μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο, δεν φαίνεται να ανοίγει ρουθούνι για να διορθωθεί έστω και μέρος των «λαθών». Για τη δημοτική αρχή, το πρόβλημα που γιγαντώνεται καθημερινά, είναι απλά σα να μην υπάρχει. Για όλους τους πολίτες- κατοίκους της περιοχής και μη, γίνεται θηλιά που σφίγγει κάθε μέρα κι από λίγο αλλά από τις αρχές, είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Advertisement

Όλος ο κόσμος πάει μπροστά, εκσυγχρονίζεται, αντιμετωπίζοντας νωρίς τα προβλήματα, στην Καλλιθέα μάλλον περιμένουμε κάποιο ορόσημο για να γίνει κάτι. Ίσως από κάποιον αριθμό θυμάτων και μετά, «κάτι θα γίνει». Ίσως αφού έχουμε συγκεκριμένο αριθμό νεκρών, να λυθούν τα χέρια της τροχαίας και να ξεκινήσει να επεμβαίνει αποτελεσματικά σε όλο το μήκος της Θησέως, σταματώντας αυτό το αστείο με το ένα και μοναδικό μπλόκο στην πλατεία Δαβάκη, όπου τη νύφη πληρώνουν κυρίως οι δικυκλιστές χωρίς κράνος- άντε και κανένας βιαστικός με αυτοκίνητο που πέρασε με «βαθύ πορτοκαλί».

Advertisement

Ίσως να ενεργοποιηθεί και ο Δήμος. Δίνοντας τη δέουσα προσοχή σε ένα θέμα που φέρνει την Καλλιθέα πολύ κοντά σε μια δυσάρεστη πρωτιά: αυτή του Δήμου με τον πιο επικίνδυνο δρόμο στην Αττική. Πραγματικά πιστεύω πως θα είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες, η δημοτική αρχή να βρεθεί κοντά στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και όχι στις λεζάντες με τα τριήμερα πένθη και τις μεσίστιες σημαίες.

Θα είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η δέουσα σημασία στις απώλειες που σημειώνονται, ακριβώς επειδή μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί καμία σημασία στις αιτίες που είναι μπροστά μας και μας βγάζουν τη γλώσσα καθημερινά, αλλά για «εμάς», είναι απλά Δευτέρα μεσημέρι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!
Κούραση και οδήγηση: Τι μπορούμε να κάνουμε
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομίας