Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ιταλία το Jinpeng XY

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ιταλία το Jinpeng XY

ΝΕΑ

Στην Ιταλία το Jinpeng XY

ΝΕΑ

Το κινεζικό αμιγώς ηλεκτρικό Jinpeng XY είναι ένα νέο όχημα πόλης το οποίο έχει χώρο για τέσσερις επιβάτες και μπορεί να οδηγηθεί και από έφηβο ηλικίας από 16 ετών, στις χώρες όπου αυτό επιτρέπεται.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική εταιρεία Desner Auto θα εισαγάγει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό τετράροδο όχημα το οποίο ονομάζεται XY και κατασκεπάζεται από την κινεζική Jinpeng. H τελευταία έχει στη γκάμα της τόσο ηλεκτρικό scooter όσο και ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα και επαγγελματικά φορτηγά και βαν, τα οποία προορίζονται κυρίως για την αγορά της Κίνας.

Ωστόσο, σχετικά πρόσφατα άρχισε να ασχολείται και με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων πόλης και το XY είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για ένα τετράκυκλο όχημα το οποίο είναι αντίστοιχο του Citroën Ami ή του Microlino.

Όμως, το κινεζικό μοντέλο είναι τετραθέσιο (αντί διθέσιο), κάτι που το κάνει να έχει πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά στην ικανότητα μετακίνησης επιβατών. Το XY έχει μήκος 2.850 χλστμ., πλάτος 1.400 χλστμ. και ύψος 1.540 χλστμ. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 1.940 χλστμ.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σύγχρονο μόνιμου μαγνήτη που κινεί τους πίσω τροχούς και αποδίδει 4,1 ίππους. Οι μπαταρίες του είναι ιόντων λιθίου, έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 6 kWh και επιτρέπουν στο όχημα αυτονομία μεγαλύτερη από 100 χλμ. (εντός πόλης και κατά το κινεζικό πρότυπο μέτρησης).

Η τελική ταχύτητά του είναι περίπου 70 χλμ./ώρα, όπως ανακοινώνει η κινεζική εταιρεία, ενώ το βάρος του είναι 584 κιλά.

Η Desner Auto ανακοίνωσε ότι το Jinpeng XY θα διατίθεται στην ιταλική αγορά σε τέσσερις διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις, τις City, City E-CCO, Long range και Long range E-CCO, αντίστοιχα.