Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη φυλακή ο Musk αν δεν αγοράσει το Twitter;

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη φυλακή ο Musk αν δεν αγοράσει το Twitter;

ΝΕΑ

Στη φυλακή ο Musk αν δεν αγοράσει το Twitter;

ΝΕΑ

Η υπαναχώρηση του Musk στην εξαγορά του Twitter δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό, με τον ιδιοκτήτη της Tesla να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση του Musk να πάρει πίσω την πρόθεσή του για εξαγορά του Twitter, μπορεί τελικά να έχει σοβαρές επιπτώσεις αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει προβλέψει ο ίδιος.

Λίγο μετά τη μήνυση του Twitter ότι παραβίασε τη συμφωνία του για την αγορά, κυκλοφορούν αρκετές φήμες για το τι θα μπορούσε να γίνει αν το δικαστήριο αποφάσιζε να πάει εναντίον του Musk και να τον αναγκάσει να προχωρήσει στην αγορά.

Γνώστες των νομικών διαδικασιών στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το Δικαστήριο στο Ντέλαγουερ που κατέθεσε τη μήνυση το Twitter έχει την φήμη ότι παίρνει πολύ αυστηρές αποφάσεις και έχει την δύναμη να αναγκάσει σε συμμόρφωση των Musk.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο της φυλάκισης, αν και αυτή θα ήταν η τελευταία λύση σε αυτή την υπόθεση.

Οι γνωρίζοντες τις νομικές διαδικασίες στην συγκεκριμένη Πολιτεία υποστηρίζουν ότι είναι μάλλον απίθανο ο Musk να κερδίσει την δίκη με βασικό επιχείρημα ότι το Twitter δεν επιβεβαίωσε πόσοι λογαριασμοί είναι αληθινοί.

Advertisement

Εάν ο Musk διαταχθεί να εκτελέσει την εντολή, σημαίνει ότι θα πρέπει τελικά να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter, στο ποσό των 44 δισ. δολαρίων που είχε συμφωνηθεί.

Από εκεί και πέρα, αν ο Musk δεν συμμορφωθεί, το δικαστήριο μπορεί να δεσμεύσει μέρος των μετοχών που κατέχει στην Tesla. Αξίζει εδώ να σημειωθεί μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, ότι η Tesla έχει συσταθεί στην ίδια ακριβώς Πολιτεία, στο Ντέλαγουερ. Μάλιστα υπάρχει η πιθανότητα το δικαστήριο να κατασχέσει τις μετοχές να να τις παραδώσει στο Twitter.

Advertisement

Yπάρχει επίσης η περίπτωση να επιβληθούν στον Musk πρόστιμα που θα πρέπει να καταβάλλει για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται. Το ποσό ενδέχεται να φθάσει έως και τα 100 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Η τελευταία λύση είναι να οδηγηθεί στην φυλακή, όσο και αν μοιάζει τραβηγμένο ως σενάριο, τίποτα δεν αποκλείεται με τα ισχύοντα στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ και ιδίως της συγκεκριμένης Πολιτείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: Ικανοποιημένος ήρθε Μύκονο!
Ανατροπή! Ο Elon Musk δεν αγοράζει το Twitter!
O Elon Musk ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις

Advertisement