Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανατροπή! Ο Elon Musk δεν αγοράζει το Twitter!

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανατροπή! Ο Elon Musk δεν αγοράζει το Twitter!

ΝΕΑ

Ανατροπή! Ο Elon Musk δεν αγοράζει το Twitter!

ΝΕΑ

O Elon Musk, o ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (μεταξύ άλλων) ανακοίνωσε ότι αποσύρει την προσφορά του για την απόκτηση του Twitter.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από περίπου τέσσερις μήνες ανακοινώσεων, υπαναχωρήσεων και εκ νέου αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος, ο Elon Musk δήλωσε ότι πλέον δεν θέλει να αποκτήσει το Twitter και ότι αποσύρει την προσφορά του η οποία έφτανε τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 43,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία).

Προφανώς, αυτή η «διελκυστίνδα» δηλώσεων και πράξεων όλο αυτό το διάστημα ήταν μέρος της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για την αλλαγή ιδιοκτησίας του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης ή όχι.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, ο Musk ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για να το αγοράσει καταγγέλλοντας τα στελέχη του Twitter για παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας. Έπειτα από την ανακοίνωσή του, η τιμή μετοχής της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μειώθηκε κατά 6%.

Οι δικηγόροι του Musk, οι οποίοι χειρίζονταν τις διαπραγματεύσεις, δήλωσαν ότι η συμφωνία απαιτούσε να τους παρασχεθούν από το Twitter «όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες που ζητούσε ο κ. Musk για οποιονδήποτε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ήταν θεμελιώδεις και αφορούσαν στις επιχειρηματικές και οικονομικές επιδόσεις του Twitter». Ωστόσο αυτό δεν έγινε, όπως είπαν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Elon Musk ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις
Μήνυση από μέτοχο, στην Tesla και στον Elon Musk
Τι παιχνίδι παίζει ο Musk με τις μετοχές της Tesla;