Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το συλλεκτικό CUPRA Formentor VZ5 των 390 ίππων (+video)

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το συλλεκτικό CUPRA Formentor VZ5 των 390 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το συλλεκτικό CUPRA Formentor VZ5 των 390 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Το Newsauto παρουσιάζει το πρώτο και το μοναδικό προς το παρόν CUPRA των 390 ίππων που ήρθε στην Ελλάδα. Θα παραχθούν συνολικά 7.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Ένα συλλεκτικό σπορ SUV βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και κοσμεί τους ελληνικούς δρόμους. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό μοντέλο που φέρει το λογότυπο της CUPRA και όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό video αφορά στο πιο… «κακό» Formentor της μάρκας.

Το συγκεκριμένο φέρει την κωδική ονομασία VZ5, όπου σε ελεύθερη μετάφραση το VZ σημαίνει VeloZ (στα ισπανικά γρήγορα) ενώ ο αριθμός 5 προέρχεται από τους 5 κυλίνδρους.

Το ισπανικό μοντέλο εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 5 κυλίνδρων χωρητικότητας 2.5 λίτρων. Αποδίδει 390 ίππους και παράγει 480 Nm ροπή, νούμερα που χαρίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Για το 0-100 ο οδηγός θα χρειαστεί μόλις 4,2 δευτερόλεπτα ενώ με το πόδι τέρμα στο πάτωμα το κοντέρ θα αγγίξει τα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρικά περιορισμένη τελική).

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει και drift mode

Όλη η δύναμη του Formentor VZ5 μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς πρροσφέροντας μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση που ο οδηγός δεν… θέλει να έχει την μέγιστη πρόσφυση απλά ενεργοποιώντας την επιλογή drift mode. Συνολικά πάντως ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 6 προγράμματα οδήγησης ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις υψηλής απόδοσης εξαπίστονες δαγκάνες φρένων που κοσμούν τις ολοκαίνουριες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

1 από τα 7.000!

Advertisement

Το CUPRA Formentor VZ5 θα παραχθεί σε 7.000 μονάδες σε όλον τον κόσμο και αυτό το καθιστά αυτομάτως συλλεκτικό. Το συγκεκριμένο που βλέπετε στις φωτογραφίες και στο video είναι το πρώτο που έχει έρθει στην Ελλάδα και η αξία του φτάνει τα 63.890 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήδη αναμένουμε ένα ακόμα μέσα στο καλοκαίρι το οποίο έχει παραγγείλει πρώην ποδοσφαιριστής.

Πρώτη γεύση…

Advertisement

Σύντομα η ομάδα του Newsauto θα καθίσει πίσω από το τιμόνι του ισπανικού πυραύλου και θα σας μεταφέρει στο κλίμα της οδηγικής απόλαυσης που προσφέρει.

Μέχρι τότε πάρτε μία πρώτη γεύση από το «ελληνικό» CUPRA Formentor VZ5 που πάτησε Ελλάδα

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πρώτη εμφάνιση της Silence στα social media
Τι αυτοκίνητα προτίμησαν οι Ευρωπαίοι το πρώτο τρίμηνο του 2022;
Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept: Το άκρον άωτον της χλιδής