Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στέφανος Ντούσκος: «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο»

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στέφανος Ντούσκος: «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο»

ΝΕΑ

Στέφανος Ντούσκος: «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο»

ΝΕΑ

Στο περιθώριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έγιναν πολλές δράσεις που αφορούσαν στην οδική ασφάλεια. Τόσο στην Αθήνα όσο και στην Επαρχία. Όμως το πλάνο του «Road Safety» του Υφυπουργείου Αθλητισμού δεν σταματά εκεί.

Advertisement
Advertisement

Σε προηγούμενο άρθρο μοιραστήκαμε δύο πολύ σημαντικά μηνύματα οδικής ασφάλειας, δύο video στα οποία δύο Ολυμπιονίκες μας, προωθούν την οδική παιδία. Ο λόγος για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας Πόλο, Γιάννη Φουντούλη και τον χρυσό Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, Στέφανο Ντούσκο.

Όμως πέραν από τα video, ο αθλητής από τα Ιωάννινα μοιράστηκε και σκέψεις σχετικά με όσα βλέπει γύρω του στους δρόμους. Αξίζει να τις διαβάσετε…

Οδηγείς αυτοκίνητο; Φοράς πάντα ζώνη όταν επιβαίνεις σε αυτοκίνητο;
Ναι, οδηγώ τα τελευταία έξι χρόνια. Εννοείται πως είτε ως οδηγός, αλλά και ως συνοδηγός, φοράω πάντα ζώνη, καθώς η ασφάλεια προέχει.

Advertisement
Advertisement

Βλέπεις ανθρώπους στο περιβάλλον σου να αγνοούν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας όταν επιβαίνουν σε αυτοκίνητο;
Ελάχιστες είναι οι φορές που κάποιος από το κοντινό μου περιβάλλον θα παραλείψει κανόνες για την ασφάλειά του. Τόσο η οικογένεια μου, όσο και οι φίλοι μου είναι συνειδητοποιημένα άτομα όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Είχες στο παρελθόν κάποια περίπτωση εμπλοκής δικής σου ή συγγενικού σου προσώπου σε τροχαίο;
Όχι, δε μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο όσο είμαι οδηγός, αλλά ούτε κάποιος κοντινός συγγενείς μου έχει βιώσει κάτι σχετικό.

Πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σου είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις;
Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου προσεκτικό όσον αφορά την οδήγηση, καθώς θεωρώ πως κάποιο σφάλμα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. Στις μέρες μας δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν καταστροφικές συνέπειες για την υγεία ενός ατόμου, καθώς καθημερινά πληροφορούμαστε για ανθρώπους που έχασαν τον έλεγχο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον θάνατο.

Advertisement

Σαν μέλος της αθλητικής οικογένειας, διαπιστώνεις ότι υπάρχουν πολλά που επιδέχονται βελτίωσης όσον αφορά στην οδική ασφάλεια και τις μετακινήσεις, ομάδων, αθλητών, προπονητών, γονέων και παιδιών;
Ως αθλητής της εθνικής ομάδας μετακινούμαι κυρίως με το προσωπικό μου όχημα, είτε είμαι συνεπιβάτης σε κάποιου συναθλητή μου. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που θα μετακινηθούμε σαν ομάδα με van και οδηγούς τους προπονητές μας. Θεωρώ πως μετακινούμαστε με ασφάλεια και τηρούμε τα κατάλληλα μέτρα και δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μηνύματα οδικής ασφάλειας από την αθλητική οικογένεια!

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Με έμφαση στην οδική ασφάλεια

Δράσεις οδικής ασφάλειας στο περιθώριο του Ράλι Ακρόπολις!

Advertisement