Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΑΓΩΝΕΣ

Δράσεις οδικής ασφάλειας στο περιθώριο του Ράλι Ακρόπολις!

  • Πάνος Σεϊτανίδης (instagram.com/SeitanF1)

Η μεγάλη ώρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας πλησιάζει, με την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια!

Για πρώτη φορά από το 2013, το «Ράλι των Θεών» θα αποτελέσει στάση του WRC και συγκεκριμένα τον επόμενο και ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Μία επιστροφή που αναμένεται να μη περάσει ανεκμετάλλευτη – σε κανένα τομέα.

Διόλου τυχαία, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί το ιδανικό πεδίο προβολής μηνυμάτων οδικής ασφάλειας, στο περιθώριο του Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθούν πολλές εκδηλώσεις με το συγκεκριμένο προσανατολισμό, σε ένα δεκαήμερο γεμάτο δράσεις! Αυτές παρουσιάστηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του ανέφερε:

«EKO ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αλλεπάλληλες οι συσκέψεις με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Motorsport Greece, αδιάκοποι οι ρυθμοί προετοιμασίας για το EKO Ράλι Ακρόπολις και τις παράλληλες δράσεις οδικής ασφάλειας.

Δημιουργούμε ένα δεκαήμερο πρόγραμμα από τις αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τη λήξη του EKO Ράλι Ακρόπολις με σκοπό να προωθήσουμε στην κοινωνία μηνύματα ορθής οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Στόχος μας να τις κάνουμε στάση ζωής!

ΚΡΗΤΗ 3-4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Το καραβάνι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών “road safety” με την συνεργασία της Ε.Ο. Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας “road safety” ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου από τα Χανιά, περνά από Ρέθυμνο, Αγία Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες, Καλαμάκι, Αρχάνες μεταφέροντας μήνυμα οδικής ασφάλειας στο νησί που το έχει τόση ανάγκη.

Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο στο λιμάνι, θα διεξαχθεί κεντρική εκδήλωση με προσομοίωση σύγκρουσης (crash test) και απεγκλωβισμού τραυματία, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

jean-todt-FIA1000x600

ΖΑΠΠΕΙΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μία ημέρα πριν την εκκίνηση του EKO Ράλι Ακρόπολις, στις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της FIA Jean Todt, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου, στην οποία θα προβληθούν βιντεομηνύματα οδικής ασφάλειας Ολυμπιονικών. Παράλληλα, θα γίνει ακόμα μία προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

ESPORTS 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ ο Παγκόσμιος Τελικός esports WRC The Official Game. Πέρα από την ψυχαγωγία, εστιάζουμε να εκπαιδεύσουμε στην οδική ασφάλεια τη νέα γενιά μέσα από ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές μεθόδους όπως τα e-sports. Και φυσικά με την πρωτοβουλία αυτή “αγκαλιάζουμε” τον ηλεκτρονικό αθλητισμό, για τον οποίον θα προβούμε και σε νομοθετικές ρυθμίσεις με το νέο μας αθλητικό νομοσχέδιο!

9-12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΥΠΕΡΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ COSMOTE 5G Athens Stage
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του Ράλι κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν στην υπερειδική διαδρομή της Πλατείας Συντάγματος, εγχείρημα που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας! Παράλληλα, η Πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε πάρκο χορηγών και parc ferme για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο εθνικός μας αγώνας ξεκινάει με τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Μέσα από την Θήβα και την Ελάτεια τα αυτοκίνητα θα καταλήξουν στην Λαμία όπου βρίσκεται το service park. Εκεί θα χτυπάει και η καρδιά του αγώνα.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουμε τα περάσματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων μέσα από ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, όπως οι Βωξίτες και η Παύλιανη.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου οι οδηγοί θα δοκιμάσουν τα όριά τους μέσα από την περίφημη ειδική διαδρομή Ταρζάν, στην οποία και θα γίνει ο τερματισμός και η ειδική απονομή των τριών πρώτων οδηγών. Αμέσως μετά, στο service park της Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις.

Στηρίζουμε τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό με σχέδιο και όραμα. Διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Το EKO Ράλι Ακρόπολις και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συγκινήσουν, θα ενθουσιάσουν, θα επιμορφώσουν και θα αφήσουν εποχή!»

Διαβάστε επίσης:
Todt: «Ο Schumacher ζει με τις συνέπειες»
F1 Vlog για το Grand Prix… bowling στην Ουγγαρία!
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto