Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Renault Zoe ολοκλήρωσε το ταξίδι του

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Renault Zoe ολοκλήρωσε το ταξίδι του

ΝΕΑ

Το Renault Zoe ολοκλήρωσε το ταξίδι του

ΝΕΑ

Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Renault θα σταματήσει να παράγεται την Άνοιξη του 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Renault ανακοίνωσε επίσημα πλέον ότι το ηλεκτρικό της Zoe θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα σταματήσει να παράγεται τον ερχόμενο Μάρτιο του 2024 έχοντας διανύσει μια λαμπρή πορεία στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί σχεδόν 420.000 Zoe με το ηλεκτρικό Renault να περηφανεύεται ότι αποτελεί τον πρωτοπόρο σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα. Η ανακοίνωση της διακοπής της παραγωγής του Zoe ήρθε μόλις μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της Renault ότι σταματάει την παραγωγή και του microcar Twizy τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δείχνει ότι η γαλλική μάρκα, όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές (πρόσφατα η Honda ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναβγεί το ηλεκτρικό Honda e) δεν έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με μικρά ηλεκτρικά και θα στραφούν προς τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV που έχουν ανοδική εμπορική τάση.

Το Renault Zoe πάντως δεν ήταν ένα πρωτοπόρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά έγινε και η βάση για πειραματισμό πάνω στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault. Για παράδειγμα, το Zoe χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τους Γάλλους για να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί το σύστημα V2G (Vehicle To Grid) το οποίο για πρώτη φορά θα παρουσιάσει η Renault στο νέο ηλεκτρικό Renault 5.

Advertisement

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Zoe για την προσφορά του στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τίτλοι τέλους για το Renault Twizy
Νέο Renault Scenic E-Tech: Στην τελική ευθεία
Επίσημο: Το νέο Renault Arkana

Advertisement