Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά το πρώτο μεγάλο οδικό έργο στην Εύβοια

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα σκαριά το πρώτο μεγάλο οδικό έργο στην Εύβοια

ΝΕΑ

Στα σκαριά το πρώτο μεγάλο οδικό έργο στην Εύβοια

ΝΕΑ

Η Παράκαμψη της Χαλκίδας βρίσκεται, πλέον, στο στάδιο της αντίστροφης μέτρησης, για την έναρξη των έργων.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες για την Παράκαμψη Χαλκίδας.

Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει, έως τώρα, το έργο που υπεγράφη πριν από 10 μήνες, είναι σε φάση προετοιμασίας και εντάσσεται στο νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο ανέλαβε, επικρατώντας στο σχετικό διαγωνισμό, η ΜΕΤΚΑ μέλος του Ομίλου Μυτιληναίος η οποία παρέδωσε (31/1) ήδη τον τελευταίο οδικό άξονας της Αμβρακίας Οδού, ενώ παράλληλα «τρέχει» την κατασκευή (με την ΑΒΑΞ) του Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες εκ των μελετών έχουν ήδη κατατεθεί προς έγκριση και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την πλευρά της ΜΕΤΚΑ τα πρώτα έργα ενδέχεται να ξεκινήσουν το Πάσχα και να ενταθούν μετά το καλοκαίρι.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις, κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου, τότε τα πρώτα έργα θα μπορέσουν να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2027. Το συνολικό κόστος έχει εκτιμηθεί σε -ποσό με ΦΠΑ- 210 εκατ. ευρώ.

Η Παράκαμψη Χαλκίδας με τα συνεχόμενα τμήματα της Παράκαμψης Ψαχνών και της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας, εντάσσεται στα έργα βελτίωσης της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια και –παράλληλα– στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών από τη διερχόμενη κυκλοφορία, η οποία σήμερα, αναγκαστικά διέρχεται από τις παραπάνω αστικές περιοχές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα απίστευτο έργο γίνεται στην Λευκάδα
Πότε θα ολοκληρωθεί το βόρειο τμήμα του Ε65;
Το 2024 ορόσημο για 10 μεγάλα έργα

Advertisement