Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό το νέο Toyota Land Cruiser

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υβριδικό το νέο Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Υβριδικό το νέο Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Καθώς πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης του Land Cruiser,  της ναυαρχίδας των SUV της Toyota, φήμες στον ιαπωνικό Τύπο αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα έχει υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η υπάρχουσα γενιά του Land Cruiser είναι μαζί μας για περισσότερο από μια δεκαετία καθώς το ντεμπούτο της είχε γίνει το 2008. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση είναι απόλυτα λογικό η Toyota να προετοιμάζει την αντικατάστασή του και μια πρόσφατη αναφορά στο ιαπωνικό BestCarWeb αποκαλύπτει κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Σύμφωνα με το άρθρο θεωρείται πολύ πιθανό η αποκάλυψη του νέου Land Cruiser να γίνει τον Αύγουστο με το νέο μοντέλο να υιοθετεί την υβριδική τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα το πιο πιθανό σενάριο αναφέρει πως θα χρησιμοποιείται ένας V6 κινητήρας 3.5 λίτρων που θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα φθάνοντας συνολικά τους 295 ίππους και τα 36,3 χλγμ. ροπής. Η υβριδική μονάδα θα αντικαταστήσει τον σημερινό V8 των 4.6 λίτρων και 315 ίππων προσφέροντας μια σημαντική βελτίωση σε επίπεδο κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η μείωση της απόδοσης θα αντισταθμιστεί πάντως από την αντίστοιχη μείωση του βάρους η οποία αναμένεται πως θα προκύψει από την υιοθέτηση μιας ειδικά διαμορφωμένης έκδοσης της σύγχρονης πλατφόρμας TNGA της Toyota. Επίσης οι αναφορές κάνουν λόγο για διατήρηση του ικανού εκτός δρόμου χαρακτήρα που συνοδεύει παραδοσιακά το Land Cruiser παρά την υιοθέτηση μιας νέας τετρακίνησης η οποία θα συνοδεύεται από κιβώτιο CVT.

Τέλος θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως το νέο Land Cruiser θα συνοδεύεται από μια σημαντική αλλαγή στο σχεδιαστικό ύψος υιοθετώντας το σύγχρονο φουτουριστικό σχεδιαστικό ύφος που βλέπουμε σε όλα τα νέα Toyota.

Advertisement