Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η νέα υβριδική Ferrari

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα σκαριά η νέα υβριδική Ferrari

ΝΕΑ

Στα σκαριά η νέα υβριδική Ferrari

ΝΕΑ

Η Ferrari ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο καλοκαίρι το νέο της υβριδικό supercar, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εντατικές δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

 

Θέλοντας να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από ένα χρόνο ο εκλιπών Πρόεδρος της FCA, Sergio Marchionne, η Ferrari ετοιμάζει ένα μοντέλο με υβριδική τεχνολογία. Οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες του νέου μοντέλου της φίρμας από το Μαρανέλο δεν αποκαλύπτουν πολλά, παρά μόνο το σήμα του ηλεκτρισμού πάνω στην επιφάνεια του εμπρός καπό. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η νέα Ferrari θα εφοδιάζεται τόσο με ένα θερμικό V6, κατά πάσα πιθανότητα 2,9 λίτρων, όσο και με ηλεκτρικό σύνολο, όντας το πρώτο μοντέλο της φίρμας στο οποίο θα έχει υβριδική υπόσταση.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την απόδοση της νέας Ferrari, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο. Υπολογίζοντας όμως ότι ο twin-turbo κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 620 PS, συνδυαστικά με το υβριδικό σύνολο, η ισχύς να ξεπερνά τους 730 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 1.084 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος ανάμεσα στο μοτέρ εσωτερικής καύσης και στο κιβώτιο, ενώ θα παρέχει την απαραίτητη ισχύ στους εμπρός τροχούς, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο. Επίσης να αναφέρουμε ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην σκαλωτή πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία διαθέτει μεγάλα τμήματα από αλουμίνιο, με αποτέλεσμα την αύξηση της ακαμψίας και το μικρότερο δυνατό βάρος.