Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θωρακισμένη BMW X7 μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα (+vid)

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η θωρακισμένη BMW X7 μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα (+vid)

ΝΕΑ

Η θωρακισμένη BMW X7 μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα (+vid)

ΝΕΑ

Η BMW X7 είναι δημοφιλής σε πολιτικούς, στελέχη εταιριών και διασημότητες, οπότε η INKAS αποφάσισε να προσφέρει την πρώτη θωρακισμένη έκδοσή της στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένη για να προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας και άνεσης, η θωρακισμένη X7 δεν φαίνεται να ξεχωρίζει, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική οπτική εξέταση θα αποκαλύψει ένα παχύ και ανθεκτικό σε σφαίρες κρύσταλλο στα παράθυρά της.

Φυσικά, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η X7 προσφέρει προστασία 360°, παρά το γεγονός μάλιστα πως προσφέρει τις καθιερωμένες ανέσεις, όπως είναι για παράδειγμα η πανοραμική ηλιοροφή.

Η εταιρεία δεν μπήκε σε πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο σημείωσε ότι το όχημα διαθέτει προστατευμένο θάλαμο επιβατών, ενισχυμένη ανάρτηση, ειδικά ελαστικά και προστασία για την μπαταρία καθώς και τα κρίσιμα ηλεκτρικά συστήματα.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε αυτές τις τροποποιήσεις, το μεγάλο γερμανικό SUV προσφέρει «προστασία από πάνω προς τα κάτω και διασφαλίζει ακόμη ότι δεν μπορούν να διεισδύσουν βλήματα στις πόρτες του».

Μιλώντας για σφαίρες, η X7 πληροί το βαλλιστικό πρότυπο CEN 1063 BR6 και μπορεί να αντέξει επιθέσεις από τουφέκια 7.62x51mm ή πυρομαχικά 308 Winchester FMJ. Η “μπέμπα” προστατεύει επίσης τους επιβάτες της από πιθανές εκρήξεις, συμπεριλαμβανομένων δύο χειροβομβίδων που πυροδοτούνται ταυτόχρονα.

Advertisement

Ενώ το τυπικό μοντέλο προσφέρει εντυπωσιακά επίπεδα προστασίας, οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν αναβαθμίσεις όπως, ένα σύστημα οθόνης καπνού, ένα σύστημα φιλτραρίσματος αέρα και ένα σύστημα καταστολής πυρκαγιάς κινητήρα. Το μοντέλο μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με σειρήνες, φώτα έκτακτης ανάγκης και αρκετά άλλα καλούδια που στόχο έχουν να αποτρέψουν το κακό.

Advertisement

Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας turbocharged βενζίνης 3,0 λίτρων inline-6, που παράγει 340 ίππους στην έκδοση xDrive40i. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τον μεγαλύτερο V8 twin-turbo 4,4 λίτρων που αποδίδει έως 620 ίππους. Ανεξάρτητα από το ποιος κινητήρας έχει επιλεγεί, όλοι συνδέονται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο αλλά και σύστημα τετρακίνησης. To κόστος απόκτησης του συγκεκριμένου μοντέλου ξεπερνά τα 500.000 ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Διαβάστε επίσης:
Η θωρακισμένη Bentayga της Inkas (+vid) 
H θωρακισμένη Mercedes-Benz V-Class προστατεύει (και) από χειροβομβίδες
Torsus Terrastorm: Το ικανότερο τετρακίνητο βαν στον κόσμο 

Advertisement