Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η 2λιτρη Toyota Supra

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η 2λιτρη Toyota Supra

ΝΕΑ

Στα σκαριά η 2λιτρη Toyota Supra

ΝΕΑ

Σύμφωνα με λεγόμενα του επικεφαλής εξέλιξης της Supra, το νέο σπορ μοντέλο της Toyota θα συνεχίσει να εξελίσσεται με νέες εκδόσεις

Advertisement
Advertisement

Το λόγια του επικεφαλής εξέλιξης Tetsuya Tada πως η Supra πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται συνεχώς μεταφέρει το μήνυμα πως στο μέλλον θα δούμε περισσότερες εκδόσεις της Supra. Αν και ο Tada δεν προχώρησε σε διευκρινήσεις και λεπτομέρειες άφησε να εννοηθεί πως στα μελλοντικά σχέδια είναι η δημιουργία μιας βασικής έκδοσης που πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον 2λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα της Z4 sDrive30i με 258 ίππους και 40,8 χλγμ ροπής. Βέβαια η έννοια «βασική» είναι αρκετά σχετική καθώς ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η Ζ4 κάθε άλλο παρά βασική είναι σε επίπεδο επιδόσεων αφού για παράδειγμα το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,2 δευτερόλεπτα οπότε κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και στην αντίστοιχη Supra. Επιπλέον ο Tada σημειώνει πως ίσως η τετρακύλινδρη Supra να είναι πιο αδύναμη αλλά παράλληλα θα μπορούσε να είναι και 110 κιλά ελαφρύτερη, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από την μικρότερη, βασική έκδοση, ο Tada άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία και μιας πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης GRMN με χαμηλότερο βάρος και πιο σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Ανοιχτό μάλιστα παραμένει ακόμα το θέμα σχετικά με την παρουσίαση και μιας χειροκίνητης έκδοσης η οποία φαίνεται πως αναζητούν αρκετοί οπαδοί της Supra.

Advertisement
Advertisement