Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα όρια του κιτς η Brabus 900 Rocket Edition

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα όρια του κιτς η Brabus 900 Rocket Edition

ΝΕΑ

Στα όρια του κιτς η Brabus 900 Rocket Edition

ΝΕΑ

Η Brabus 900 Rocket Edition διεκδικεί τον τίτλο του γρηγορότερου SUV στον κόσμο με τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα, ενώ την ίδια στιγμή προβάλλει και την… αμφιλεγόμενη αισθητική της.

Advertisement
Advertisement

Τα αποκαλυπτήρια της Brabus 900 Rocket Edition που θα παραχθεί σε μόλις 25 μονάδες, έγιναν στο Monaco Yacht Show.

Με τιμές που θα ξεκινούν από τα 382.000 ευρώ (τιμή προ φόρων) η Brabus παρουσίασε την 900 Rocket Edition που βασίζεται στη Mercedes-Benz GLE Coupe. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου έχει αυξημένο κυβισμό στα 4.407 κ.εκ. (από τα 3.982 κ.εκ. της εργοστασιακής έκδοσης) και φυσικά έχει υποστεί εκτενείς επεμβάσεις και πολλαπλές αλλαγές. Η απόδοση του κινητήρα είναι πλέον 900 ίπποι, με τη μέγιστη τιμή της ροπής να φτάνει τα 1.250 Nm.

Αναφορικά με την απόδοση της ροπής, υπάρχει σύστημα περιορισμού της στα 1.050 Nm  προκειμένου να «προστατευτούν τα μηχανικά μέρη». Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα 4MATIC+, μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 3,2 δευτερολέπτων και η τελική φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τα δεδομένα αυτά, τοποθετούν τη νέα 900 Rocket Edition στην κορυφή της λίστας των μοντέλων του είδους σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις, καθώς αφήνει πίσω της μοντέλα όπως τη Bentley Bentayga Speed, την Lamborghini Urus και την Porsche Cayenne Turbo GT. Αναφορικά με την εμφάνιση του αυτοκινήτου, η Brabus έχει εφοδιάσει την πρότασή της με ζάντες 23 ιντσών Brabus Monoblock Y «Platinum Edition», που φέρουν ελαστικά της Continental με διάσταση 295/30 ZR23 εμπρός και 335/30 ZR23 πίσω.

Στο εσωτερικό, η Brabus έχει προσθέσει κορυφαίας ποιότητας δερμάτινη ταπετσαρία που μπορεί να καθοριστεί σε οποιοδήποτε χρώμα από τον ιδιοκτήτη, σε συνδυασμό με Alcantara, ξύλο και ανθρακόνημα. Στις φωτογραφίες μας, έχουμε την πρόταση της Brabus που… φλερτάρει με το χαρακτηρισμό κιτς, αφού έχει στο εσωτερικό της και πολλές «λεπτομέρειες» σε έντονο κόκκινο χρώμα που παραπέμπει σε ειδικά επεξεργασμένο ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Brabus φτιάχνει την απόλυτη Mercedes G-Class
Ιαπωνική βελτιωτική «αγριεύει» τη Mercedes-Benz GLE Coupe
Δοκιμή: Mercedes-Benz C 200

Advertisement

 

 

 

Advertisement