Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα χρώματα της Martini η εντυπωσιακή EVO37

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα χρώματα της Martini η εντυπωσιακή EVO37

ΝΕΑ

Στα χρώματα της Martini η εντυπωσιακή EVO37

ΝΕΑ

Η εμφάνιση του EVO37 με τα θρυλικά χρώματα της Martini Racing, είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρωτότυπο της Kimera.

Advertisement
Advertisement

Το EVO37 που αποτελεί το μοντέλο με το οποίο η Kimera αποδίδει τιμές στη θρυλική Lancia 037, «ντύθηκε» επιτέλους με τα χρώματα της Martini και δείχνει πιο «σωστό» από ποτέ.

Η Lancia 037 ήταν το τελευταίο πισωκίνητο που κέρδισε τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και τώρα, με τη νέα εμφάνιση του μοντέλου της Kimera που έχει κατασκευαστεί ως φόρος τιμής για το αυθεντικό αγωνιστικό της Lancia, η εικόνα του γίνεται πιο δυνατή από ποτέ. Η EVO37 στα χρώματα της Martini, ετοιμάζεται για το Διεθνές Ιστορικό Ράλι Costa Smeralda που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Στο συγκεκριμένο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Απριλίου, το αυτοκίνητο θα οδηγηθεί από τον Miki Biasion, που έχει κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι δύο φορές. Ο Biasion έχει εμπειρία και από την Lancia 037, καθώς την οδηγούσε από το 1983 έως το 1985. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός της συμμετοχής του στον αγώνα με το EVO37, ο Biasion είχε ενεργό ρόλο και στην εξέλιξη του μοντέλου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο θα εμφανιστεί στα χρώματα της Martini με τα οποία η Lancia 037 (και όχι μόνο) έχει ταυτιστεί από την εποχή που το Group B μεσουρανούσε. Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο που είχαμε δει και στον αγώνα του Monte Carlo πρόσφατα. Θυμίζουμε πως το EVO37 εφοδιάζεται με έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2,1 λίτρων που αποδίδει 507 ίππους και 550 Nm ροπής.

Advertisement

Όλα τα μέρη του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και η ισχύς του κινητήρα καταλήγει στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Kimera λέει ότι παρέδωσε το πρώτο της αυτοκίνητο (εκείνο με αριθμό πλαισίου 001/037), σε έναν Ολλανδό συλλέκτη μόλις τον περασμένο μήνα.

Το δεύτερο αυτοκίνητο αναμένεται πως θα παραδοθεί στα τέλη Απριλίου σε έναν Ισπανό συλλέκτη και η εταιρεία έχει προγραμματίσει άλλες οκτώ παραδόσεις μέχρι το τέλος του 2022. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 27 από τα 37 οχήματα που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή, με την τιμή αγοράς –ή καλύτερα εκκίνησης- να είναι τα 540.000 €.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη σύγχρονη Lancia 037 στο Monte Carlo (+video)
Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Tonale;
Μια Maserati Grecale για τον πλανήτη… Άρη

 

Advertisement