Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα 10 εκατ. οι παραγγελίες οχημάτων με Toyota Safety Sense

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα 10 εκατ. οι παραγγελίες οχημάτων με Toyota Safety Sense

ΝΕΑ

Στα 10 εκατ. οι παραγγελίες οχημάτων με Toyota Safety Sense

ΝΕΑ

Ένα σημαντικό ορόσημο έφτασε η ιαπωνική εταιρία όσον αφορά στις παραγγελίες των αυτοκινήτων της που εξοπλίζονται με τα συστήματα ασφαλείας Toyota Safety Sense καθώς το νούμερο αυτό έφτασε πλέον τα 10 εκατ. μονάδες. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το παραπάνω εντυπωσιακό νούμερο αφορά της πωλήσεις της Toyota σε όλο τον κόσμο, ενώ περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις της Lexus, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση το πακέτο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθηση του οδηγού ονομάζεται Lexus Safety System.

toyota-safety-sense-pre-collisionsystem-pedestrian

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το ορόσημο αυτό ήρθε μόλις τριάμισι χρόνια έπειτα από την παρουσίαση του Toyota Safety Sense που πραγματοποιήθηκε το 2015. Τα ενεργά ηλεκτρονικά συστήματα της Toyota, τα οποίο βοηθούν στην αποφυγή σύγκρουσης με άλλα οχήματα και πεζούς ή/και μειώνουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία ενδεχόμενη σύγκρουση, δίνουν πλέον το “παρών” σε περισσότερα από το 90% τον οχημάτων της εταιρίας που διατίθενται στις αγορές της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και της Β. Αμερικής, ενώ είναι διαθέσιμα σε 68 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται η Κίνα, η Αυστραλία αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Advertisement
Advertisement

toyota-safety-sense-roadsign-assist

Η άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρίας αναφέρουν ότι σε πραγματικές συνθήκες τα συστήματά τους, που βρίσκονται πλέον στη δεύτερη γενιά τους, έχουν επιφέρει μια μείωση στις συγκρούσεις στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου της τάξης του 70%, ένα ποσοστό που εκτινάσσεται στο 90% με την χρήση του Intelligent Clearance Sonar(ICS).

Advertisement

toyota-safety-sense-automatic-high-beam

Το “πακέτο” ενεργών συστημάτων Toyota Safety Sense περιλαμβάνει πλέον αναβαθμισμένες εκδόσεις του Pre-Collision System (PCS) που αποτρέπει ή/και μειώνει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με πεζό ή ποδηλάτη, το ενεργό Αdaptive Cruise Control (ACC). το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας Lane Departure Alert (LDA), την αυτόματη μεγάλη σκάλα για τους προβολείς Automatic High Beam (AHB) και το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας Road Sign Assist (RSA).

Advertisement

toyota-safety-sense-lane-trace-assist

Πλέον υπάρχει και μία νέα “έξυπνη” έκδοση του Adaptive Cruise Control (iACC) η οποία συνεργάζεται και με το RSA, ενώ η υποβοήθηση κατά την οδήγηση ολοκληρώνεται με το σύστημα εντοπισμού λωρίδων Lane Trace Assist (LTA), που βοηθά τον οδηγό να κρατήσει το αυτοκίνητό του στη μέση της λωρίδας.