Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με Tesla

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με Tesla

ΝΕΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με Tesla

ΝΕΑ

Λίγες μέρες μετά το δυστύχημα-θρίλερ στο Χιούστον με πρωταγωνιστή ένα… ακυβέρνητο Tesla, ένα ακόμη δυσάρεστο συμβάν βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Advertisement
Advertisement

 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα κατέγραψαν οι κάμερες ελέγχου σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη Φοντάνα στο Λος Άντζελες, το πρωί της περασμένης Τετάρτης (5/5).

Ο οδηγός ενός φορτηγού έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει, μπλοκάροντας την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα ένα Tesla που κινούνταν στην αριστερή λωρίδα προσέκρουσε πάνω στο φορτηγό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας της Καλιφόρνια, ο 35χρονος οδηγός του Tesla -τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα- έχασε τη ζωή του, ενώ ο 50χρονος οδηγός της νταλίκας αλλά και ένας 30χρονος που βρισκόταν στο σημείο για να τον βοηθήσει τραυματίστηκαν σοβαρά από την σύγκρουση.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της κυκλοφορίας δεν έκαναν κάποιο επιπλέον σχόλιο για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα-θρίλερ στο Χιούστον των ΗΠΑ, είχε αναφέρει ότι ένα Tesla που κινείται με αυτόματο πιλότο είναι ασφαλέστερο από ένα αυτοκίνητο που τον έλεγχο έχει ολοκληρωτικά ο οδηγός.

Advertisement

Υπό έρευνα είναι ακόμα 24 ατυχήματα που εμπλέκονται οχήματα Tesla τα οποία είχαν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως κοροϊδεύει κανείς το Autopilot της Tesla (+video)
Τα νέα μοντέλα που “έλιωσαν” στις δοκιμές του Euro NCAP (VIDEO)
H VW θα λανσάρει ηλεκτρικό pick up στις ΗΠΑ

 

 

Advertisement