Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοβαρό ατύχημα στον αγώνα καρτ της Πάτρας – Σε διασωλήνωση 6χρονος θεατής (+video)

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοβαρό ατύχημα στον αγώνα καρτ της Πάτρας – Σε διασωλήνωση 6χρονος θεατής (+video)

ΝΕΑ

Σοβαρό ατύχημα στον αγώνα καρτ της Πάτρας – Σε διασωλήνωση 6χρονος θεατής (+video)

ΝΕΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα θεατή 6 ετών σκίασε τον αγώνα καρτ στην Πάτρα, ο οποίος και διακόπηκε – Σύμφωνα με τους οργανωτές το παιδί έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ένας 6χρονος θεατής του αγώνα καρτ στην Πάτρα, ύστερα από ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο καρτ, ένα εκ των οποίων ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε τον ανήλικο θεατή.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε και τώρα βρίσκεται στο Νοσοκομείου του Ρίου όπου θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μικρού παιδιού διακόπηκαν, και οι υπεύθυνοι του αγώνα οδηγήθηκαν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου σχηματίζεται και δικογραφία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η ιστοσελίδα pelop.gr, το παιδί τραυματίστηκε από ένα καρτ το οποίο συγκρούστηκε με ένα άλλο και χάνοντας τον έλεγχο, ανατράπηκε και  έπεσε επάνω στα προστατευτικά κάγκελα όπου βρισκόταν ο νεαρός θεατής.

Advertisement

Μιλώντας με τον παρουσιαστή του αγώνα κ. Τάκη Πουρναράκη μάθαμε ότι το παιδί έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Advertisement

Ακούστε την δραματική περιγραφή στο thebest.gr του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου που τυχαία βρέθηκε κοντά στο περιστατικό και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο 6χρονο θεατή.

Advertisement

Από την οργάνωση του αγώνα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επανεκκίνηση για τους αγώνες karting και αυτοκινήτου!
FIA Karting Academy Trophy: Δοκιμές στην Άντρια για τον Παπαευθυμίου
Τα προγράμματα των αγώνων karting του 2021