Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

FIA Karting Academy Trophy: Δοκιμές στην Άντρια για τον Παπαευθυμίου

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FIA Karting Academy Trophy: Δοκιμές στην Άντρια για τον Παπαευθυμίου

ΑΓΩΝΕΣ

FIA Karting Academy Trophy: Δοκιμές στην Άντρια για τον Παπαευθυμίου

ΑΓΩΝΕΣ

Φέτος η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στο FIA Karting Academy Trophy, αφού σε αυτό θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος θεσμός περιλαμβάνει 3 αγώνες, στο Βάκερσντορφ της Γερμανίας (17-20/6), την Άντρια της Ιταλίας (12-15/8) και το Κρίστιανσαντ της Σουηδίας (2-5/7), στους οποίους θα συμμετέχουν συνολικά περί τους 50 ταλαντούχους οδηγούς.

Ο Αλέξανδρος βρέθηκε στην γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα Adria Karting Raceway, όπου έκανε δοκιμές με την ομάδα της Zanchi Motorsport, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον θεσμό. Αυτές έγιναν κάτω από μεικτές συνθήκες και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προετοιμαστεί για το μεγάλο αγωνιστικό ταξίδι που έχει μπροστά του. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσει τη σπουδαιότητα όλων όσων έχει μάθει στον προσομοιωτή της PRT Motorsport στον οποίο προπονείται τους τελευταίους μήνες.

 

View this post on Instagram
Advertisement
Advertisement

 

A post shared by PRT Motorsport (@prt_motorsport)

Ο 14χρονος κάλυψε 160 γύρους και μετά το τέλος των δοκιμών, μοιράστηκε της εντυπώσεις του:

Advertisement

Πως πήγε το τεστ;
Είχαμε συνολικά ένα τριήμερο δοκιμών πολύ θετικό για εμάς, το γεγονός πως οι συνθήκες ήταν μεικτές με ωφέλησε, καθώς οι αγώνες πάντα είναι απρόβλεπτοι και για αυτό είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Πριν βρεθείς στην συγκεκριμένη πίστα για δοκιμές, είχες προπονηθεί στον προσομοιωτή, πόσο σε βοήθησε;
Η βοήθεια του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των δοκιμών. Δεν χρειάστηκε να μάθω από την αρχή την πίστα και αυτό με βοήθησε στο να επικεντρωθώ μόνο στην οδήγηση μου και να αντλήσουμε με την ομάδα αρκετά δεδομένα για την συνέχεια. Πιστεύω πως θα με βοηθήσει και με τις υπόλοιπες πίστες.

Advertisement

Πραγματοποίησες 160 γύρους όλες αυτές τις ημέρες, σε τι δούλεψες με την ομάδα και τι αποκόμισες;
Δουλέψαμε πάνω σε πάρα πολλά πράγματα για αυτό και έπρεπε να κάνουμε πάρα πολλούς γύρους. Σημαντικότερο στοιχείο που θέλαμε να βελτιώσουμε ήταν η προσομοίωση αγώνα, κάτι που καταφέραμε. Σπουδαίο κέρδος για εμένα ήταν η περαιτέρω γνώση και η οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες.

papaefrthymiou-adria-testing-b1000x600

Πόσο διαφορετική ήταν η συγκεκριμένη πίστα σε σχέση ότι έχεις οδηγήσει;
Μου άρεσε πάρα πολύ η χάραξη της και ότι είχε πάρα πολλές γρήγορες στροφές. Η αλήθεια είναι ότι ταίριαξε αρκετά στον τρόπο με τον οποίο οδηγώ. Η διαφορά ήταν στο θέμα της ασφάλειας, καθώς υπήρχαν αρκετοί έξοδοι διαφυγής, έτσι είχες λιγότερο άγχος αν πάει κάτι λάθος.

Advertisement

Πως ήταν η συνεργασία σου με την Ιταλική ομάδα της Zanchi Motorsport;
Είμαι ευχαριστημένος, καθώς μου πρόσφεραν ένα πολύ ανταγωνιστικό kart, και με βοήθησαν σε αρκετούς τομείς και ειδικά στο βρεγμένο. Μου έδωσαν και αρκετές ιδέες για να δουλέψουμε στην Ελλάδα με την ομάδα μου GSR Team.

Είσαι ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο συγκεκριμένο θεσμό, σε αγχώνει αυτό, σου δίνει κάποιο κίνητρο;
Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος, είναι ένα μεγάλο όνειρο για εμένα και τιμή ταυτόχρονα το να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε μια διεθνή διοργάνωση. Ναι, είναι ένα έξτρα κίνητρο το οποίο προσπαθώ να το μετατρέψω σε θετική ενέργεια.

papaefrthymiou-adria-testing-a1000x600

Η στήριξη προς το πρόσωπο σου είναι εμφανής τι θα ήθελες να πεις σε όλους αυτούς;
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά εκτός από τους γονείς μου και την ομάδα που είναι πάντα δίπλα μου, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κ. Τάκη Πουρναράκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, τον Διευθυντή των 4Τροχών κ. Στράτη Χατζηπαναγιώτου, την Ο.Μ.Α.Ε., το Αθλητικό Σωματείο μου Α.Λ.Α.Λαμίας, τον Δήμο Λαμιέων και τον Διευθυντή Επικοινωνίας της FCA Greece κ. Ιάκωβο Κρομμύδα για την βοήθεια τους στο ταξίδι μου στην Ιταλία.

Ο Αλέξανδρος Παπαεθυμίου συνεχίζει την προετοιμασία του, ενόψει της πρεμιέρας του FIA Karting Academy Trophy, στις 17 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Αναβάλλονται οι αγώνες αυτοκινήτου και karting για τον Απρίλιο

Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος – Δήλωση Μητσοτάκη (video)