Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σούπερ σπάνια Mercedes πωλείται σε τιμή θαλαμηγού!

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σούπερ σπάνια Mercedes πωλείται σε τιμή θαλαμηγού!

ΝΕΑ

Σούπερ σπάνια Mercedes πωλείται σε τιμή θαλαμηγού!

ΝΕΑ

Αν μιλάμε για σπάνια αυτοκίνητα, τότε αυτή η Mercedes CLK GTR κερδίζει με διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς των αγώνων GT καθώς προστέθηκε η κατηγορία των GT1 που ουσιαστικά έκανε πολύ χαλαρούς τους κανονισμούς σε κινητήρες και αεροδυναμικά. Η Mercedes-Benz σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μείνει πίσω στην σημαντική για εκείνη κατηγορία αγώνων και κάπως έτσι δημιούργησε την θρυλική CLK GTR.

Για να πάρει όμως έγκριση τύπου προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έπρεπε να κατασκευάσει 20 αυτοκίνητα για χρήση στο δρόμο, κάτι που έκανε τελικά το 1997. Εκτός από τα 20 μοντέλα, η Mercedes-Benz δημιούργησε επίσης δύο πρωτότυπες αγωνιστικές εκδόσεις και για κάποιον περίεργο λόγο έφτιαξε και μια κάμπριο έκδοση της CLK GTR.

Advertisement
Advertisement

Η ανοιχτή έκδοση του ακραίου ημι-αγωνιστικού άρεσε πολύ στους συλλέκτες εκείνης της εποχής με αποτέλεσμα η Mercedes-Benz να δεχτεί έξι συνολικά παραγγελίες για την κάμπριο έκδοση. Το τρίτο από τα έξι CLK GTR Roadster βρέθηκε πρόσφατα στην Αμερική όπου διέμενε ο δεύτερος αγοραστής της. Το αυτοκίνητο είναι σε τέλεια κατάσταση και το οδόμετρό του έχει μόλις 170 χιλιόμετρα.

Ο κινητήρας είναι ο V12 των 6.9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής, ενώ καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στις αναρτήσεις, το πλαίσιο και τα φρένα. Η σπάνια Mercedes-Benz CLK GTR Roadster βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασία και οι άνθρωποι της RM Sotheby’s υπολογίζουν ότι η τιμή της θα φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με νέο λογότυπο πωλούνται πλέον τα μοντέλα της Mercedes-AMG
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 400 e 4MATIC
Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes-Benz EQC

Advertisement