Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

ΝΕΑ

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διαπιστώθηκε ότι μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφάλισαν τα αυτοκίνητά τους ωστόσο ο αριθμός των παραβατών εξακολουθεί να ξεπερνά τις 600.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Αχτίδα στο σκοτάδι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα τελευταία στοιχεία για τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα καθώς φαίνεται ότι μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες τα ασφάλισαν ωστόσο εκατοντάδες χιλιάδες τα κινούν χωρίς να έχουν καταβάλει το αντίτιμο για να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ειδικότερα όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων ωστόσο στο εξάμηνο τα πράγματα εξακολουθούν να είναι απογοητευτικά.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ζορμπάς: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου πληροφοριών, τα ασφαλισμένα οχήματα στη χώρα μας όχι μόνο επανήλθαν, αλλά στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 21.298 οχήματα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα ονομαστικά ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 0,9%. Η παραγωγή, όμως, στον κλάδο αυτοκινήτων σημειώνει μείωση στο πρώτο εξάμηνο 7,5-10%. Ο σκληρός ανταγωνισμός συνεχίζεται ακόμα και όχι με καλά αποτελέσματα στις επενδύσεις στη χρονιά που διανύουμε».

Να υπενθυμίσουμε πως η νομοθεσία με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά έχει εφαρμοστεί μόλις μία φορά καθώς προβλέπει διασταύρωση στοιχείων κάθε 6 μήνες!

Ωστόσο η ασυμβατότητα των συστημάτων που έχει εντοπιστεί μεταξύ των πλατφορμών που διαθέτουν τα Υπουργεία και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ξανά διασταύρωση στοιχείων.

Advertisement

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος της ασυμβατότητας καθώς τα πάνω από 600.000 ανασφάλιστα οχήματα δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στην οδική ασφάλεια της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Οριστικό: Η Tesla έρχεται Ελλάδα-Ζητάει προσωπικό

Ένας πομποδέκτης για όλα τα διόδια!

Advertisement