Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχεδόν 2.000 κλήσεις για κράνος και κόκκινο!

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σχεδόν 2.000 κλήσεις για κράνος και κόκκινο!

ΝΕΑ

Σχεδόν 2.000 κλήσεις για κράνος και κόκκινο!

ΝΕΑ

Σε μόλις επτά ημέρες η Τροχαία βεβαίωσε χιλιάδες παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια.

Advertisement
Advertisement

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται από την Τροχαία το πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας» με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ειδικότερα την εβδομάδα (13 έως 19 Ιουλίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Πρωταθλήτρια περιοχή αναδείχθηκε η Αττική ενώ η περιοχή στην οποία καταγράφηκαν οι λιγότερες παραβάσεις ήταν τα Ιωάννινα.

Advertisement
Advertisement

Η Τροχαία για να επιτύχει όσο τον δυνατόν περισσότερους ελέγχους συγκρότησε 908 συνεργεία ελέγχων σε όλη τη χώρα τα οποία έλεγξαν συνολικά 15.403 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.586 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 375 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (411), του Ηρακλείου (205), της Θεσσαλονίκης (126), της Α ’ Δωδεκανήσου (85), του Ρεθύμνου (82) και των Ιωαννίνων (72).

Η Τροχαία προειδοποιεί πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

«Σαπάκια» τέλος από τις 23 Ιουλίου! – Πότε ανοίγει το σύστημα για τις επιδοτήσεις

Τέρμα το… σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας!

Advertisement

Αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο αψήφισε τον κορωνοϊό!