Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκάρει η δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικό στις ΗΠΑ (video)

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκάρει η δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικό στις ΗΠΑ (video)

ΝΕΑ

Σοκάρει η δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικό στις ΗΠΑ (video)

ΝΕΑ

Ήδη έχει ξεκινήσει ομοσπονδιακή έρευνα για τον αστυνομικό που πυροβόλησε πισώπλατα έναν 17χρονο που είχε κλέψει ένα SUV.

Advertisement
Advertisement

Ο Dalaneo Martin, 17 ετών, πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό στην Ουάσιγκτον.

Αστυνομικοί από το Park Police και το D.C. Metro Police ανταποκρίθηκαν σε αναφορά για ένα κλεμμένο όχημα από τις 18 Μαρτίου. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το σταθμευμένο όχημα και αφότου ένας από αυτούς μπήκε στην καμπίνα βρήκε έναν νεαρό που κοιμόταν στη θέση του οδηγού.

Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία δείχνουν ξεκάθαρα τους αστυνομικούς να πλησιάζουν το αυτοκίνητο για να βγάλουν τον οδηγό. Ένας από τους αστυνομικούς μπήκε στο πίσω κάθισμα και φώναξε: «Αστυνομία, μην κουνηθείς. Μην κουνηθείς. Μην κουνηθείς».

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο 17χρονος τρόμαξε και βάζει μπροστά το αυτοκίνητο. «Σταμάτα φίλε, άσε με να βγω. Άσε με να φύγω», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός. «Σταμάτα. Σταμάτα αλλιώς θα πυροβολήσω». Μόλις ένα δευτερόλεπτο αργότερα ακούγονται πυροβολισμοί.

Προσοχή, τα πλάνα είναι πολύ σκληρά από το σημείο 04:20.

Advertisement

Μετά τους πυροβολισμούς το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ένα σπίτι με τους υπόλοιπους αστυνομικούς να προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 17χρονο ο οποίος, όμως, κατέληξε. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Όπως σημειώνει η New York Post λίγο πριν να πέσει νεκρός ο 17χρονος οι αστυνομικοί είχαν συζητήσει πώς θα τον συλλάβουν με κάποιους εξ αυτών να τονίζουν ότι μπορεί να πανικοβληθεί και να ξεφύγει. «Αν φύγει, αφήστε τον» είπε κάποιος από τους αστυνομικούς.

«Η απώλεια μιας ζωής είναι πάντα θλιβερή, αλλά είναι ιδιαίτερα τραγική όταν αφορά ένα παιδί», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον που ανακοίνωσε ομοσπονδιακή έρευνα. Περιέγραψε το βίντεο της κάμερας ως «εξαιρετικά αναστατωτικό».

Advertisement

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του DC απεύθυνε έρευνες στην αστυνομία του τμήματος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού που τον πυροβόλησε και να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του.

Αυτή η επίθεση προκαλεί νέο σάλο σχετικά με την αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πριν από τρία χρόνια. Ο Φλόιντ, ένας μαύρος άνδρας, πέθανε όταν ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολης σφήνωσε με το γόνατο του το λαιμό του άτυχου άνδρα στο έδαφος για περισσότερα από οκτώ λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο απίστευτος λόγος που κλέβουν τα γρήγορα Dodge στις ΗΠΑ
Δέκα θηρία για τους ειδικούς πράκτορες των ΗΠΑ
Δείτε πως σταματούν μια καταδίωξη στην Αμερική με… «απόχη» (+video)