Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως σταματούν μια καταδίωξη στην Αμερική με… «απόχη» (+video)

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως σταματούν μια καταδίωξη στην Αμερική με… «απόχη» (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως σταματούν μια καταδίωξη στην Αμερική με… «απόχη» (+video)

ΝΕΑ

Στις ΗΠΑ τελειώνουν τις καταδιώξεις με έναν έξυπνο και πολύ αποδοτικό τρόπο. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει μύτη.

Advertisement
Advertisement

Το ονομάζουν Grappler και είναι ένα σύστημα για την οριστική κατάληξη μιας καταδίωξης που θυμίζει αρκετά κόμικ είναι όμως ιδιαίτερα αποτελεσματικό και σχετικά εύκολο να χρησιμοποιηθεί.

Το συγκεκριμένο gadget μοιάζει με ένα πιρούνι που βγαίνει κάτω από το αστυνομικό όχημα και έχει ιμάντες υψηλής αντοχής. Το πιρούνι αυτό τοποθετείται κάτω από το υπό καταδίωξη αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι ιμάντες να μπλοκάρουν τους πίσω τροχούς και να οδηγούν στην ακινητοποίησή του.

Η εταιρία που το κατασκευάζει το χρησιμοποιεί εδώ από το Νοέμβριο του 2018, και ο κατασκευαστής του ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία πάνω από 400 φορές.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές βλέπουμε στο video και εκτυλίσσεται στην Αριζόνα στις 29 Απριλίου. O οδηγός του αυτοκινήτου είχε λιποθυμήσει μπλοκάροντας δύο δρόμους. Όταν έφθασε η αστυνομία είδαν μέσα στο όχημα όπλα και ναρκωτικά. Ο οδηγός συνήλθε και προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας κάποια αυτοκίνητα.

Τελικά κατάφεραν να τον σταματήσουν με τον πολύ ιδιαίτερο και ασφαλή τρόπο που βλέπουμε, και στην συνέχει να τον οδηγήσουν στην φυλακή με σωρεία κατηγοριών.

Advertisement

Όσο για το σύστημα Gappler φαίνεται ιδιαίτερα αποδοτικό και χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους όχι μόνο για την αστυνομία αλλά και για το υπό καταδίωξη όχημα. Και μάλλον δεν θα ήταν κακή ιδέα να το δούμε και στα δικά μας μέρη, βοηθώντας τους αστυνομικούς να τελειώνουν εύκολα μία καταδίωξη χωρίς να χρειάζεται να ριψοκινδυνεύουν τις ζωές τους. Αλλά και την ψυχική τους ηρεμία από όσα ακολουθούν στον τρόπο που η ελληνική κοινωνία αξιολογεί το έργο τους.

Advertisement

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε μια καταδίωξη σε στυλ Grand Theft Auto (video)
Σκυλιά της αστυνομίας έβαλαν τέλος σε «τρελή» καταδίωξη (video)
Ford Fiesta ST πρωταγωνιστεί σε αστυνομική καταδίωξη (video)

 

Advertisement